Boris Johnson anunță carantina în Marea Britanie: ”De joi, stați acasă!” - UPDATE

Autorităţile au confirmat sâmbătă că Marea Britanie a depăşit pragul de 1 milion de contaminări cu SARS-CoV-2. Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat, într-o conferinţă de presă, că Anglia va intra în carantină din 5 noiembrie până pe 2 decembrie şi le-a cerut englezilor să stea acasă pentru ca sistemul naţional de sănătate (NHS) să fie protejat.

Author: Mircea Pop sâmbătă 31 octombrie 2020 , 16:59

Anglia ar putea intra în carantină începând de miercuri şi până la 1 decembrie
Anglia ar putea intra în carantină începând de miercuri şi până la 1 decembrie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE:   Boris Johnson a anunţat sâmbătă seară noi măsuri, într-o conferinţă susţinută cu 2 ore şi 50 de minute întârziere decât era programat.

Chris Whitty, şeful serviciului sanitar englez, a prezentat cele mai recente date şi a precizat că lucrurile se înrăutăţesc în întreaga ţară şi că răspândirea SARS-CoV-2 este „extrem de rapidă”.

„Dacă nu facem nimic, rezultatul inevitabil va fi că cifrele vor creşte şi, în final, vor depăşi vârful pe care l-am avut în primăvara acestui an. Avem acum câteva spitale cu mai mulţi pacienţi diagnosticaţi decât am avut în primăvară”, a explicat el.

Este posibil ca numărul deceselor să fie dublu acum faţă de cel înregistrat în primul val, a subliniat Patrick Vallance, consilier pe probleme ştiinţifice.

„Începând cu 8 decembrie, numărul deceselor va fi similar cu cel din primul val, dacă nu va fi făcut nimic”, a mai declarat el.

Johnson a afirmat: „Niciun prim-ministru responsabil nu poate ignora mesajul transmis de aceste cifre. Nimeni nu vrea să ia aceste măsuri nicăieri, dar dacă nu vom lua atitudine vom vedea mai multe decese decât în aprilie”.

„Vreau să mulţumesc milioanelor de oameni care au respectat aceste măsuri atâta timp. Trebuie să fim umili în faţa naturii. Virusul se răspândeşte mai repede decât în cel mai rău scenariu al nostru”, a completat el şi i-a sfătuit pe oameni să încerce pe cât posibil să îşi limiteze viaţa socială.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

El a adăugat: „Prioritatea noastră este să păstrăm şcolile deschise. Şcolile sunt cel mai bun loc în care trebuie să fie copiii”. 

„Acum este momentul să luăm atitudine pentru că nu există alternativă”, a mai spus el, precizând că englezii „trebuie să stea acasă” începând de joi.

Johnson a dat exemplu ţări ca Franţa şi Belgia care au luat aceleaşi măsuri. „Nu suntem singuri în asta”.

Crăciunul va fi diferit anul acesta, poate foarte diferit, dar speranţa mea sinceră şi cred că, prin luarea unor măsuri dure, vom putea permite familiilor din întreaga ţară să fie împreună”.

În final, el a afirmat: „Nu vom reveni la carantina totală din martie şi aprilie. Măsurile pe care le-am subliniat sunt mult mai puţin primare şi mai puţin restrictive, cu toate astea, mă tem că, începând de joi, mesajul de bază este acelaşi: staţi acasă, protejaţi NHS şi salvaţi vieţi”.

Cel puţin 46.299 de morţi din cauza covid-19 au fost înegistrate oficial în Marea Britanie, cea mai afectată ţară la acest capitol din Europa.

Aceste măsuri se află în stadiul de elaborare şi nu s-a luat vreo decizie în acest sens, declară sursele citate.

Citeste si: “Era nehotărâtă.” Gheorghe Turda, declarații despre relația eșuată cu Elena Merișoreanu- kfetele.ro

Citeste si: Un purtător de cuvânt de la Graceland face primele dezvăluiri despre intențiile Lisei Marie Presley în legătură cu averea ei- radioimpuls.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus România- 31 octombrie 2020: 5.753 de cazuri noi de infectare

Miniştri se reunesc sâmbătă pentru a discuta despre această carantină, iar Johnson urmează să se exprime în faţa presei luni.

Ce va rămâne deschis

Cotidianul britanic The Times dezvăluie că numai magazinele considerate esenţiale, şcolile, grădiniţiele şi universităţile ar urma să rămână deschise.

Cotactat de Reuters, Downing Street nu a răspuns.

Citeste si: Belgia intră în carantină totală. Ce măsuri stricte vor fi impuse

Noile restricţii ar putea intra în vigoare începând de miercuri şi până la 1 decembrie, dezvăluie The Times.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si