Boris Johnson  a declarat faptul că un tsunami omicron se apropie iar cele două doze de vaccin nu ar fi suficiente pentru asigurarea nivelului de protecție. De asemenea, acesta a anunțat că persoanele de peste 18 ani se pot  vaccina cu un ”booster” până la sfârşitul lui decembrie,  mai devreme decât se prevedea iniţial. 

Citeste si: Primul deces cauzat de Omicron în Europa

Omicron se răspândește mult mai repede ca celelalte variante

Nivelul creşte de la trei la patru, al doilea cel mai ridicat nivel, care îngrijorează cu privire la faptul că ”transmiterea este ridicată, iar presiunea asupra serviciilor de sănătate este generalizată şi importantă sau în creştere”

”Primele elemente arată că omicron se răspândeşte mult mai rapid  ca varianta indiană, delta şi că protecţia oferită de vaccin împotriva bolilor simptomatice omicron este redusă”, au declarat oficialii sănătății.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Cresc cazurile de infectare cu Omicron

Persoanele nevaccinate trebuie să stea în izolare zece zile

Ministerul Britanic al Sănătăţii a anunţat duminică faptul că, începând de marţi, cazurile vaccinate complet ale persoanelor testate pozitiv covid-19 urmează să fie îndemnate să efectueze zilnic teste antigenice timp de şapte zile.

Persoanele nevaccinate vor rămâne izolate timp de zece zile.

Regatul Unit este deosebit de afectat de pandemia covid-19 şi a înregistrat peste 146.000 de morţi şi peste 50.000 de contaminări noi zilnic.

Citeste si: Efectul Omicron într-o țară din Africa. Record de infectări, dar număr foarte mic de decese

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si