Pe data de 3 martie, televiziunile din Bulgaria au început să prezinte în jurnalele de știri o situație care pare identică cu ceea ce am văzut ieri în țara noastră
S-a vorbit despre cozi de sute de metri la stațiile de alimentare din capitala Sofia și din alte orașe, iar reporterii au fost trimiși pe teren și la Guvern ca să afle ce se întâmplă. 

Bulgarii au trecut prin aceeași situație cu prețul benzinei 

Mai mulți șoferi au blocat un drum important, nemultumiți de scumpirea carburantului și epuizarea stocurilor. Ambele scenarii au fost anunțate, ca și la noi, în diverse postări făcute pe rețelele sociale.

Citeste si: Harta prețurilor la benzină și motorină în Europa. Unde găsești cel mai mic preț

Alți șoferi bulgari au urcat în mașini și au trecut granița, în Turcia, în căutare de benzină și motorină la prețuri mai mici. Cozi uriașe s-au format la punctul de frontieră Kapitan Andreevo- Kapakule. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Șoferiță din Ucraina, implicată într-un accident cu șase victime pe DN 7

În fața unei asemenea isterii, multe benzinării au mărit prețurile la 2,85 sau 2,91 leva litrul de bezină și motorină standard și la peste 3,20 leva litrul de combustibil premium. Și la bulgari, acum o săptămână, ca și la noi aseară, prețurile la pompă au crescut în doar câteva ore cu mai mult de 50 de bani.

Totul a pornit de la un fake news

În Bulgaria isteria a pornit de la un fake-news răspândit despre un alt lanț mare de benzinării. Compania a dezmințit imediat postările care i-au panicat pe oameni, iar premierul bulgar, Kiril Petkov, a transmis un mesaj de liniștire a populației, inclusiv la posturile de radio, pentru a fi auzit și de șoferii blocați în mașini, la cozi.

Citeste si: În urma zvonurilor de aseară privind prețul combustibilului, oamenii au venit cu tomberoane, damigene și cisterne să își facă provizii de benzină

Guvernul de la Sofia a solicitat, de urgență, o anchetă dură din partea Comisiei pentru Protecția Consumatorilor, iar, a doua zi în Bulgaria s-a întâmplat ca și astăzi, în țara noastră: prețurile au scăzut peste noapte.

Citeste si: VIDEO| Ce prețuri au motorina și benzina azi în România, după panica de ieri

Autoritățile bulgare au anunțat că benzina și motorina se vor scumpi, într-adevăr, pe viitor, dar cu sume foarte mici, ca urmare a creșterii prețului pentru barilul de țiței.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si