V-am pregătit o reeţetă specială de bulion pentru iarnă şi câteva secrete ale gospodinelor de care trebuie să ţineţi cont pentru un gust desăvârşit.
Bulionul este ușor de făcut şi va da gust mâncărurilor tale la iarnă. Această rețetă de bulion este o alternativă sănătoasă, făcută în casă, la pasta de roșii cu conservanţo pe care le găsiți la supermarket.
Reţetă de bulion pentru iarnă
Iată cât de simplu este să prepari bulionul pentru iarnă!
Îngrediente
- 10 kilograme de roșii
- 3 linguri de sare grunjoasă
- 3 linguri de zahăr
- ulei de floarea soarelui pentru „sigilare”
Mode de preparare
Atunci când alegeți roșiile, aveți grijă să nu fie lovite, să fie coapte și cărnoase, pentru un rezultat final mai bun. Se spală roșiile bine sub un jet de apă rece, li se scot codițele și se taie în bucăți mai mari.
Se pun roșiile tăiate în mașina de separat pielițe și semințe sau în mașina de pasat. Cu ajutorul acesteia, veți reuși să separați sucul și pulpa, necesare pentru această rețetă de bulion. În cazul în care nu aveți o astfel de mașină, roșiile se pun la fiert, iar după ce fierb, se pun într-o sită și se presează cu o lingură de lemn, până când obțineți pulpa și sucul, fără semințe sau pielițe.
Citeste si: VIDEO- Zacusca, mâncare preferată pentru români. Gospondină: Legumele, coapte pe grătar
În cratițe sau oale joase, care au o deschidere largă, se pun pulpa și sucul obținut prin pasare. Folosiți astfel de vase, deoarece dacă fierbeți bulionul mai mult timp, va căpăta o culoare brună. Se fierbe bulionul, amestecând din când în când cu lingură de lemn, pentru a nu se prinde nimic de baza oalelor.
Se mai dă compoziția în câteva clocote, după care se pune bulionul în borcane sterilizate. Culoarea obținută trebuie să fie deschisă. Se acoperă borcanele cu o pătură și se lasă la temperatura camerei o zi, după care se mută în cămară, la răcoare.
Citeste si: Când trebuie puse murăturile. Trucurile gospodinelor
Pentru siguranță, puteți turna la final o peliculă fină de ulei, înainte de a pune capacul fiecărui borcan. Vă asigurați astfel că bulionul nu va fermenta peste iarnă.
Secretele gospodinelor pentru un bulion care rezistă toată iarna
- Lăsați zeama de roșii obținută prin tocarea lor deoparte, într-un loc răcoros, timp de aproximativ o oră până când partea groasă se decantează și apa se ridică la suprafață. Îndepărtați cu o lingură apa ridicată la suprafață.
- Turnați bulionul fierbinte, în sticle sau borcane fierbinți, sterilizate.
- Astupați sticlele sau borcanele cu dopuri sau capace potrivite. Înveliți cu pături până a doua zi.
- Depozitați borcanele sau sticlele la rece, în spații uscate și întunecate.
- Cea mai concentrată formă a bulionului, pasta de tomate, se fierbe îndelung, pentru a se îngroșa
Citeste si: Rețetă desert de cornulețe fragede cu smântână și unt
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, şi deţine o experienţă de 14 ani în cadrul presei din România.
Şi-a început cariera în presa scrisă, iar ulterior a făcut tranziţia către mediul online, în special pe segmentul SEO.
În prezent, ocupă poziţia de SEO Specialist pentru stirilekanald.ro şi radioimpuls.ro, din cadrul trustului Dogan Media.
Este pasionată de lectură, schi, drumeţii montane, de pictură şi de tot ce înseamnă tehnologie.