"Niste alimente care pentru o persoana sunt total indiferente cantarului, pentru alta persoana functioneaza exact invers, adica se vad in fiecare zi mai multe sute de grame si apoi kilograme pe cantar", explică medicul Lygia Alexandrescu.
Explicatia pentru aceasta dilema este mult mai simpla decat am fi crezut.

Metabolismul diferă, de aceea unii oameni se îngrașă, alții nu

Exista 2 tipuri de component ale organismului: anabolismul si e specific tipului persoanei care pune tot ce mananca si tipul catabolic, care indiferent cat de multe calorii consuma si organismul le consuma, le arde si greutatea ramane constanta.

Citeste si: Cel mai sănătos aliment din lume. Nu mai ajungi la medic dacă îl consumi zilnic

Organismele anabolice, predispuse spre ingrasare, sunt mai greu de controlat si implica o atentie sporita.
"Organismul trateaza diferit modul in care se absorb nutrientii si-atunci lactatele, pentru o astfel de persoana, pot fi generatoare de kilograme sau carbohidratii pot fi generatoare de kilograme mult mai usor decat pentru o persoana care nu are aceasta problema.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

Citeste si: Cum luptă un CEO cu insmonia? Află secretele împotriva insomniei și nu o lăsa să-ți afecteze productivitatea

Putem sa ne trezim ca nu reactionam bine la orez, sau la alimente care nu dau intoleranta in mod constant, uzual, dar pt noi acele alimente pot fi, de fapt, calcaiul lui ahile. Altfel spus, exista riscul ca o prtie de friptura cu salata, care este reteta traditionala pentru o dieta sanatoasa si de slabire, sa fie dezavantajoasa pentru ei? Da, categoric", atrage atenția medicul.

Specialiștii vorbesc despre o genă implicată în procesul de slăbire

Printre toate dezavantajele aduse de acest tip de organism, exista si un avantaj major.
In general persoanele care au acest tip de metabolism anabolic nu prea pierd masa musculara, lucru foarte bun in a doua jumatate a vietii.

Citeste si: Acum s-a aflat adevărul: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ciorbă prea des. Este complet incredibil

In timp ce anabolicii se chinuiesc sa slabeasca, catabolicii sunt norocosi…de la natura.
"Atunci cand vine vorba despre persoanele care slabesc foarte usor, e o gena implicată aici, e vorba de felul in care organismul trateaza aportul de glucide si de proteime, cum le metabolizeaza si le transforma in bioxid de carbon si apa spre deosebire de celelaLte persoane care le transforma in trigliceride si tesut adipos.
Asa ca persoanele slabe trebuie sa aiba grija la calitatea alimentelor pe care le consuma. Aceasta calitate poate fi o mare problem pentru ca nu ma ingras si atunci mananc dulciuri, nu ma ingras si mananc la miezul noptii, nu ma ingras si mananc gras si mananc prajit! Nu se vede pe cantar, dar se vede pe artere, se vede pe ficat, se vede pe imunitate, pe calitatea somnului, se vede pe derma, pe piele", spune medicul.

Specialist: Trebuie să știm ce tip de organism avem ca să slăbim

Doar analizele specifice pot stabili tipul de organism pe care il are cineva si implicit alimentatia recomandata.
Alimentele trebuie tratate diferit si foarte important ar fi ca genetic aceste persoane sa studieze, pentru ca sunt gene si la fel, microbiomul trebuie studiat, pentru ca sunt gene implicate in cresterea podnerala, in scaderea ponderala si la fel, in structura microbiomului, adica ce fel de microbiomi prietenosi cu corpul uman, adicaprobiotice si prebiotice din colon predispun la ingrasare si predispun la felul in care microorganismul omului metabolizeaza anumiti nutrienti.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: "Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO| Mâncăm tot mai nesănătos

Insa indiferent de tipul de organism pe care il avem trebuie sa tinem cont si de varsta atunci cand vine vorba de alimentatie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si