Buna Vestire 2023.  În această zi,  Fecioara Maria a aflat de la Arhanghelul Gavriil că-l va naște pe Iisus, Fiul lui Dumnezeu. 

Buna Vestire din data de 25 martie  reprezintă prima dezlegare la pește din Postul Paștelui.

Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate?

În această zi este bine să pui în pragul casei sare și pâine, deoarece, potrivit tradiției, îngerii le vor lua și în schimbul lor, te vor proteja de duhurile rele.

Citește și: Buna Vestire 2023. Care este semnificația sărbătorii? Este cea mai importantă sărbătoare din luna martie!

De asemenea, este bine să ai bani în buzunare, deoarece vei avea parte de noroc și belșug tot restul anului.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”- wowbiz.ro

Persoana din casă care se trezește prima în dimineața de Buna Vestire trebuie să pună tămâie pe jar și să înconjoare cu ea toată gospodăria pentru a feri familia de necazuri și duhurile rele.

Tradiții și obiceiuri de Buna Vestire. Ce este bine să faci azi?

Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate?

Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate?

[Sursa foto: PixaBay]

În această zi, în unele biserici se postește până la ora 17:00 când are loc Sfânta Liturghie.

Creștinii care nu au mâncat și s-au spovedit se pot împărtăși, după care, alături de toată comunitatea bisericii, mănâncă pește.

Se spune că persoanele care gustă din preparatele de pește în ziua de Buna Vestire se vor simți întregul an ca peștele în apă. Totodată, pescarii nu au voie să arunce mămăligă în apă pentru că mor peștii.

Se crede că în ziua de Buna Vestire sosesc rândunelele, iar cucul cântă prima oară în an.

Acesta este și motivul pentru care sărbătorii i se mai spune și Ziua Cucului. Este pasărea care anunță venirea primăverii, iar primul cântec trebuie să fie așteptat de toți oamenii în haine curate. Trebuie să-i găsească pe oameni veseli, cu stomacul plin şi cu bani în buzunare. Cei care nu respectă aceste lucruri nu se vor putea bucura în acel an. Se spune că dacă primul cântec al cucului este auzit pe stomacul gol, în partea stânga sau în spatele omului reprezintă un semn rău pentru persoana respectivă.

Citeste si: Irina Columbeanu, primele declarații după întoarcerea în țară! Fiica lui Irinei Columbeanu vorbește despre revederea emoționantă cu tatăl său, despre viața în America și planurile sale de viitor- kfetele.ro

Citeste si: Văduva victimei lui Mario Iorgulescu, reacție dură după anularea condamnării: "Nu mai rezist! Vreau să fie pedepsit”- radioimpuls.ro

Citește și: Calendar ortodox 23 martie 2023. Ce sărbătoare este joi?

Potrivit obiceiului, băieții și fetele întrebau pasărea lucruri de care erau interesați: „m-oi însura/ mărita?”. Tăcerea cucului reprezenta motiv de bucurie pentru cei care întrebau, deoarece se aștepta o căsătorie grabnică, în timp ce dacă pasărea cânta aducea supărare, deoarece fiecare cântat al păsării însemna încă un an de așteptare până la nuntă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si