Buna Vestire 2023. De ce este sărbătorită mereu pe 25 martie? Puțini credincioși știu acest lucru!

Buna Vestire 2023. Această sărbătoare are loc pe 25 martie, atunci când este și prima dezlegare la pește pentru cei care țin Postul Paștelui.

Author: Laura Macovei sâmbătă 25 martie 2023 , 07:25

Buna Vestire 2023. De ce este sărbătorită mereu pe 25 martie?

Buna Vestire 2023. De ce este sărbătorită mereu pe 25 martie?

[Sursa foto: creștin-ortodox]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Buna Vestire 2023. Această zi e una extrem de importantă, deoarece Fecioara Maria a aflat de la Arhanghelul Gavriil că-l va naște pe Iisus, Fiul lui Dumnezeu.

Această zi este cunoscută, în tradiția populară, și sub numele de Blagovestenie sau Ziua Cucului, pentru că sosesc rândunelele și are loc primul cântec al cucului.

Buna Vestire 2023. De ce este sărbătorită mereu pe 25 martie?

Anual, pe data de 25 martie, creștin ortodocșii sărbătoresc  Buna Vestire.

Rolul acestei sărbători este de a aminti ziua în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Fecioarei Maria că va naște pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos. 

La praznicul Bunei Vestiri, Dumnezeu, care pururea poartă grijă neamului omenesc, a trimis pe Unul-Născut Fiul Său în lume, spre mântuirea noastră.

Acesta a încredințat taina doar unuia din slujitorii Săi, slăvitului Arhanghel Gavriil. L-a trimis pe acesta, mai înainte cu nouă luni de Naşterea după trup a Fiului, la Sfânta Fecioară Maria, din Nazaret.

Venind îngerul în cetatea Nazaret, i-a zis: ,,Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine! ” (Luca

1, 28). 

Citește și: VIDEO- Rețete de post delicioase și ușor de preparat

Citeste si: Răsturnare neașteptată de situație în Casa iubirii! Larisa va dezvălui detalii uluitoare despre una dintre colegele sale! „Oricum ea este în situația josnică!” Aflați ce se va întâmpla, joi, 28 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Gestul controversat făcut de Alex Ashraf, la scurt timp după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul. Care a fost prima reacție a bărbatului cu privire la despărțirea de brunetă- wowbiz.ro

„Nu te teme, Marie, că ai har la Dumnezeu. Şi, iată, vei lua în pântece şi vei naşte fiu şi vei chema numele lui – Iisus. Acesta va fi mare şi Fiul Celui Preaînalt Se va chema, şi Domnul Dumnezeu. Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său şi împărăţia Lui nu va avea sfârşit ” (Luca 1, 30-33).

Tradiții și obiceiuri de Buna Vestire 2023

Buna Vestire 2023. De ce este sărbătorită mereu pe 25 martie?

Buna Vestire 2023. De ce este sărbătorită mereu pe 25 martie?

[Sursa foto: colaj pixabay]

În popor, Buna Vestire mai este denumită drept Blagoveștenie sau Ziua Cucului. În această zi există o serie de tradiții care trebuie respectate.

Cântecul cucului trebuie să îi surprindă pe oameni de Buna Vestire. În așa fel, vor atrage norocul și belșugul în casă.

Dacă de Buna Vestire te prinde cântecul cucului cu stomacul gol, este semn rău, deoarece ,,te-a spurcat cucul''. În restul anului, lucrurile nu vor merge tocmai bine pentru ei.

Cei care se ceartă astăzi, vor avea necaz pe tot timpul anului.

Craca pe care a cântat cucul este tăiată. Aceasta trebuie pusă în scăldătoarea fetelor, cu speranța că băieții nu le vor ocoli.

Citește și: Buna Vestire 2023, zi cu dezlegare la pește. Trei rețete perfecte cu pește pentru 25 martie!

Citeste si: „Minunată, o fată așa cum mi-am dorit de la viață, să am lângă mine.” Ce a declarat Marius Elisei despre noua sa relație- kfetele.ro

Citeste si: Guess Who, prins sub influența substanțelor interzise la volan de poliţiştii din Capitală. A fost întocmit dosar penal- radioimpuls.ro

Fetele nemăritate și flăcăii rostesc următoarele cuvinte: „Cucule voinicule/ Câți ani îmi vei da/ până m-oi însura/mărita?”

De Buna Vestire, oamenii pun pâine și sare la pragul ușii, pentru a hrăni îngerii.

În această zi, nu se pun ouă la cloșcă deoarece se consideră că puii pot ieși cu două capete.

De Buna Vestire, oamenii trebuie să aibă bani în buzunare, pentru a avea noroc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si