Prețuri incredibile la cafea în localurile din România. Pentru mulți o simplă cafea a devenit un lux, mai ales de când prețurile au explodat. Acum, o singură cafea ne poate scoate din buzunar cel puțin 18-20 de lei.  

Cât costă o cafea în Spania sau Italia

În comparație, cafeaua din Spania costă în medie 8 lei, iar cea din Italia care depășește cu puțin 9 lei.

Preţul, care a crescut cu 20-50% în doar un an, variază în funcţie de mărimea cănii şi de tipul de lapte folosit. Cel mai scump tip de lapte folosit pentru cafea este cel vegetal.

Citește și: Ultimele informații despre starea de sănătate a lui Leo de la Strehaia: ”Ne așteptăm în orice clipă...”

Potrivit datelor de la biroul european de statistică Eurostat, preţul cafelei, al ceaiului şi cel la cacao a crescut cu aproape 20% în noiembrie 2022 versus aceeaşi lună a anului anterior. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Accident rutier grav în Hunedoara: o persoană a decedat și alte două au fost rănite

Proprietarii de cafenele spun că scumpirile au venit în lanţ. Costurile mai mari la utilităţi, preţurile majorate la ambalaje şi creşterile de salarii au dus la preţurile actuale.  În plus, de la 1 ianuarie TVA-ul pentru băuturile fără zahăr a crescut de la 5 la 9%.

Mâncare expirată într-un after school din București

Un after school din Bucureşti a fost închis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor după ce au fost găsite produse expirate, mizerie, iar blocul alimentar funcţiona fără autorizaţie sanitar-veterinară.

Citește și: Alexandru, unul dintre noii concurenți din Casa Iubirii, a izbucnit în lacrimi! De vină ar fi fosta sa iubită

De asemenea, în acest caz a fost sesizat Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

ANPC a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că a fost realizat un control la Asociația Elmali /Mini Club Dumbo Kids (after school), din Sectorul 2 al Capitalei, în urma unei sesizări primite de la unul dintre părinţi.

Citește și: Tot mai mulți pacienți la Unităţile de Primiri Urgenţe. Raed Arafat: „Faptul că vii cu ambulanţa nu înseamnă neapărat că eşti cod roşu sau cod galben”

Abaterile înregistrate de echipa de control au fost: funcționarea blocului alimentar fără autorizație sanitar-veterinară pentru desfășurarea activității de alimentație publică în cadrul After School; utilizarea, ca materii prime a unor produse alimentară cu data limită de consum depășită; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate şi deteriorate, cu rugină la baza frigiderului, cu chedere depreciate, cu acumulări de impurităţi; depozitarea, în acelaşi spaţiu de frig, a diverse

produse alimentare: lactate, ouă, mezeluri, fără o delimitare fizică a acestora; derularea activităţii într-un spaţiu deteriorat sau neigienizat, tavanul cu zone de igrasie, cu exfoliere a vopselei, pavimentul murdar în zona bancurilor de pregătire a preparatelor, cu zone rupte, cu acumulări de impurităţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si