Lisa Pauli vrea să moară. Femeia în vârstă de 47 de ani s-a luptat cu anorexia timp de decenii. Spune că a avut o relaţie conflictuală cu corpul ei încă de la vârsta de 8 ani. Acum cântăreşte 41 de kilograme şi poate sta zile întregi fără să mănânce alimente solide.

Mărturiile șocante ale femeii

Lisa spune că este prea slabă pentru a mai putea căra cumpărăturile acasă fără să se oprească pentru pauze.

"Fiecare zi este un iad", povesteşte ea. "Sunt atât de obosită. Sunt terminată. Am încercat totul. Simt că mi-am trăit viaţa", mărturiseşte femeia.

Citește și: Cosmina și-a găsit sfârșitul departe de familia ei. Românca a muncit ani de zile în Italia pentru un viitor pe care nu a mai apucat să-l trăiască

Lisa spune că este prea slabă pentru a mai putea căra cumpărăturile acasă fără să se oprească pentru pauze.

Lisa spune că este prea slabă pentru a mai putea căra cumpărăturile acasă fără să se oprească pentru pauze.

[Sursa foto: Reuters]

Pauli nu poate obţine în mod legal ajutor medical pentru a muri. Încă. O extindere a criteriilor pentru moartea asistată medical, care intră în vigoare în martie 2024, va permite canadienilor ca Pauli, a căror singură afecţiune de bază este boala mintală, să aleagă moartea asistată medical, relatează Reuters.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Citește și: O fetiță de apoape 2 ani luptă să învingă cancerul: ”Ea deja crede că așa arată viața”

Canada a legalizat moartea asistată în 2016 pentru persoanele cu boli terminale şi a extins-o în 2021 la persoanele cu afecţiuni incurabile, dar nu terminale. Modificările legale au fost precipitate de hotărârile judecătoreşti care au anulat interdicţiile care spuneau că oamenii nu pot fi ajutaţi să moară.

Lisa Pauli

Lisa Pauli

[Sursa foto: Reuters]

Noua dispoziţie privind sănătatea mintală va face din Canada una dintre cele mai mari ţări din lume care va permite asistenţa medicală pentru moarte (medical assistance in dying, prescurtare: MAID).

Citește și: Doi soți milionari, găsiți fără viață în casa lor. Cauza morții, neașteptată: "Stăteau liniștiți în fotolii"

Susţinătorii morţii asistate- care este încă un concept nou în multe părţi ale lumii- spun că este o problemă de autonomie personală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si