Când cresc pensiile cu 10%. Data exactă anunțată de autorități

Majorarea pensiilor nu se poate face în acest an, în contextul unei recesiuni economice tot mai plauzibile și al unui deficit bugetar peste așteptări. Pensionarii trebuie să aștepte intrarea în anul 2023 ca să primească mai mulți bani cu care să acopere măcar parțial scumpirile galopante.

Author: Sorin Negru joi 07 iulie 2022 , 10:16

pensii

Pensiile, majorate din ianuarie 2023

[Sursa foto: Instagram]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Discuțiile cu privire la o eventuală majorare a pensiilor de la 1 septembrie 2022 nu mai sunt de actualitate, cu toate că rata inflației a ajuns la cote fără precedent.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, anunț despre ajutorul de 700 de lei pentru pensionari

Începând cu 1 ianuarie 2023, veniturile pensionarilor vor fi majorate cu 10%, aceasta fiind o indexare la inflație, pe care Guvernul este obligat să o aplice în fiecare an, nu de o majorare propriu zisă. Din păcate, rata inflației este mai mare de atât.

Ministrul Muncii: „Este o perioadă foarte grea"

Executivul a decis să existe o majorare a pensiilor cu 10% de la 1 ianuarie și a acordat două ajutoare unice, ultima în valoare de 700 de lei și care este distribuită în această lună odată cu pensiile, pentru pensionarii care au un venit sub 2000 de lei.

Citeste si: VIDEO- Localitățile unde oamenii plătesc cel mai mare preț din țară pentru apa potabilă

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „Mami, vino te rog că nu mai pot” Strigătul disperat al lui Alexandru către mama sa, înainte să moară! Tânărul s-a stins chiar sub ochii celei ce i-a dat viață- wowbiz.ro

Întrebat când va putea avea loc următoarea majorare, ministrul Muncii, Marius Budăi, a răspuns: „Este o perioadă foarte grea și chiar și fără această perioadă am spus tot timpul că pensiile în România sunt mici, de aceea nu am înțeles niciodată de ce această încorsetare în PNNR, într-un procent anume din PIB", a spus Marius Budăi la Romania TV.

Citeste si: VIDEO- Noile taxe și impozite, decise miercuri în coaliția de guvernare. Ce se schimbă de la 1 iulie

Potrivit ministrului Muncii, cele mai realiste șanse sunt legate de o indexare a pensiilor de anul viitor.

"Cu siguranță că avem nevoie de această majorare, am avut o majorare la început de an, am avut aceste pachete sociale succesive și lucrăm acum să căutăm soluții pentru încă o majorare, dar este o decizie extrem de serioasă. Nu aș vrea să dau o speranță seniorilor acestei țări, pe care ulterior să nu o putem îndeplini și să dezamăgim”, a declarat recent ministrul Muncii.

Cu cât vor crește pensiile din ianuarie 2023

Potrivit Romania TV, o pensie de 1.586 de lei ar putea creşte cu aproape 160 de lei, o sumă infimă dacă ne raportăm la inflația care este la 15% acum în România.

Citeste si: Noi modificări ale Codului Fiscal: Creşteri de TVA la restaurante, locuinţe şi băuturi cu zahăr

Peste un milion de pensionari cu veituri mici au primit cardurile de 250 de lei, în iulie se primește la pensie și ajutorul de 700 de lei, dar majorarea tuturor pensiilor se amână pentru 2023.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si