Când se pune usturoiul în piftie - Reţetă

Piftia de porc este unul dintre preparatele, pe care toate gospodinele îl pregătesc pentru masa de Crăciun. Iată o rețetă simplă și foarte gustoasă de piftie de porc, pe care să o încerci de sărbători!

Descoperă cum se prepară corect rețeta de piftie de porc, pentru masa de Crăciun!

Rețetă- piftie de porc. Când se pune usturoiul?

Ingrediente:

  • 2 picioare de porc
  •  rasol de porc cu şorici
  •  1 kg carne macră porc, bucată întreagă
  •  2-3 cepe potrivite
  •  sare
  •  piper boabe
  •  1-2 căpăţâni de usturoi

Citeste si: Mâncare tradiţională de Crăciun: Meniu complet pentru 2021

Mod de preparare:

Mai întâi, se pârlesc şi se curăţă foarte bine picioarele şi rasolul, se spală şi se aşază la fiert împreună cu carnea macră într-o oală mare, cu apă rece cât să le acopere. După care, se spumează, se pun cepele întregi, curăţate şi crestate, o lingură de boabe de piper, se acoperă cu un capac cât mai etanş şi se lasă la foc mic, ridicând din când în când carnea cu spumiera, să nu se

prindă de fundul oalei.

Astfel, când s-au fiert, se scoate carnea şi se taie felii, care se aşază frumos într-un vas. Usturoiul se curăţă, se spală şi se pisează cât mai bine, cu un praf de sare.

Se strecoară zeama într-o altă oală şi se degresează, dacă este nevoie. Se încearcă dacă zeama e suficient de legată. Cât e călduţă încă, se pune usturoiul pisat şi se lasă cam 10 minute, vânturând din când în când cu polonicul.

Mai apoi, se strecoară din nou zeama peste bucăţile de carne şi se pune vasul la frigider până a doua zi, să se închege bine. Se opresc 2 polonice de zeamă, cu care se acoperă în strat subţire fundul unui vas întins.

Însă, înainte de a se aduce la masă, se înmoaie câteva secunde forma în apă caldă, se răstoarnă pe un platou. La final, se decorează cu crenguţe de cimbru şi cu forme decupate din aspicul subţire.

Citeste si: Aperitive de Craciun 2021. Cele mai gustoase aperitive pentru masa de Craciun


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...