Lebăr de casă reţetă simplă. Lebărul este un preparat tradiţional românesc, preparat de gospodine în fiecare an, pentru masa festivă de Crăciun. Ți-am pregătit cea mai simplă și gustoasă rețetă de lebăr de casă cu care sigur nu vei da greș.
Lebăr de casă reţetă simplă. Iată ce ingrediente îți trebuie pentru rețeta de lebar de casă și cum se prepară corect pentru masa de sărbători! Încearcă și tu această reţetă 100% românească de lebăr de casă!
Cu siguranță, gustul lebărului de casă așa cum îl prepara bunica, nu se compară cu niciun alt produs cumpărat din magazine.
Ingrediente
- 1 ficat porc
- 2 plămâni
- 1 plină
- 200 g carne grasă de pe guşa porcului
- sare
- piper
- cimbru
- 1-2 intestine de porc pentru cârnaţi
Citeste si: Reţetă de cârnați de casă cu 5 kg de carne: Vor ieşi ca la bunica!
Începeți prin a spăla foarte bine: ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă, după care trebuie să le lăsați în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele.
Mai apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru.
După care, pasta rezultată din aceste organe și carne de porc se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele.
La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi pe care se trage intestinul de porc. Apoi, se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi în final se dă la rece.
Lebarul tradițional de casă se poate servi cu hrean sau muștar, în funcție de preferințele fiecăruia. Poftă bună!
Citeste si: Cât orez se pune la 1 kg. de carne pentru sarmale? Reţetă tradiţională de sarmale pentru Crăciun
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.