Valeriu Gheorghiță a spus, joi, răspunzând la o întrebare legată de momentul în care se va ajunge la vaccinarea sezonieră împotriva COVID-19, că este "viziunea pe care o are majoritatea țărilor și inclusiv organizațiile internaționale".

Ce a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare

"Probabil în momentul în care vom intra în faza de endemie a bolii, ceea ce nu înseamnă că virusul nu mai circulă sau că nu mai poate să genereze îmbolnăviri, ci că din punct de vedere al măsurilor suntem într-o altă etapă în care trebuie să conviețuim cu virusul

și vor persista probabil o serie de măsuri care vor avea impact social redus, dar care își vor menține eficiența în ceea ce privește protecția față de îmbolnăvire", a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că este important de monitorizat foarte atent ce tip de variantă virală circulă și pentru acest lucru capacitatea de secvențiere trebuie consolidată.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

Citeste si: Persoanele fără acte de identitate vor putea fi introduse în registrul de vaccinare. Anunțul a fost făcut de Valeriu Gheorghiță

Trebuie administrat un vaccin adaptat variantei virale

"Cu siguranță în urma acestei monitorizări se vor identifica acele variante virale care au potențial de a circula intens și eventual să devină dominante. În funcție de asta se vor face sau nu recomandări de administrare a unui vaccin, probabil adaptat acelei variante virale circulante, pe modelul vaccinării din gripa sezonieră.

Dar, la acest moment, este iarăși prematur, pentru că realmente ne interesează să vedem care va fi evoluția în perioada care urmează a acestui val 5 de îmbolnăviri", declară Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Bilanț vaccinare COVID: Câte persoane s-au imunizat, de fapt, în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si