Când va începe vaccinarea anti-COVID-19 cu serul Johnson & Johnson în România?

Ministerul Sănătăţii anunță că vaccinarea cu serul împotriva COVID-19 Johnson & Johnson urmează să înceapă în luna aprilie. Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că acest vaccin se va administra într-o singură doză și are o eficiență de 67% pentru pentru a preveni contaminarea cu virusul SARS Cov-2.

Author: Alina Raducu vineri 26 martie 2021 , 21:52

Când va începe vaccinarea anti-COVID-19 cu serul Johnson & Johnson în România?
Când va începe vaccinarea anti-COVID-19 cu serul Johnson & Johnson în România?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Este important de menţionat şi că studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfăşurat în mai multe ţări, inclusiv Africa de Sud şi Brazilia, unde tulpinile

emergente circulau deja la momentul respectiv", precizează, vineri, într-o postare pe Facebook reprezentanţii ministerului.

Ce precizări face Ministerul Sănătății despre serul împotriva Covid-19 Jhonson & Jhonson?

Potrivit Ministerului Sănătății, studiul clinic de primă fază a demonstrat că doar o singură doză de vaccn Jhonson & Jhonson este suficientă pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.

Pe când, prin rezultatele studiului clinic de fază 3, s-a confirmat eficiența vaccinului contra COVID-19. Acest vaccin a redus cazurile de infectare cu Coronavirus la cei vaccinați cu acesta.

Așadar, din 19.630 de persoane vaccinate cu acest ser, 116 au avut simptome ale virusului COVID-19. Din 19.691

de persoane nevaccinate, 348 au avut simptome de COVID-19.

"Acest lucru înseamnă eficacitate de 67% în prevenirea bolii simptomatice", precizează Ministerul Sănătății.

Când va începe vaccinarea anti-COVID-19 cu serul Johnson & Johnson în România?
Când va începe vaccinarea anti-COVID-19 cu serul Johnson & Johnson în România?

Citeste si: Ce reacții adverse pot provoca vaccinurile COVID-19 aprobate în România: Pfizer, Moderna, Astrazeneca și Johnson and Johnson

Uniunea Europeană a aprobat, din 11 martie, utilizarea vaccinului anti-COVID  Johnson & Johnson

Având în vedere prevenirea cazurilor de COVID-19 care au nevoie de spitalizare, vaccinul Jhonson & Jhonson are o eficiență mare. Astfel, la doar 28 de zile după administrarea vaccinului, rata de spitalizare în rândul persoanelor vaccinate a fost 0%.

"Este important de menţionat şi că studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfăşurat în mai multe ţări, inclusiv Africa de Sud şi Brazilia, unde tulpinile emergente circulau deja la momentul respectiv", mai declară reprezentanţii ministerului.

Ministerul Sănătății consideră că o singură doză de vaccin este în avantajul tuturor, deoarece poate acoperi vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane într-un timp scurt. În acest caz, Johnson & Johnson a luat decizia să testeze şi prevenirea infecției cu SARS Cov-2 doar cu o singură doză.

"În România ne aşteptăm ca vaccinarea cu Johnson & Johnson să înceapă la jumătatea lunii aprilie", au menţionat reprezentanţii MS.

Uniunea Europeană a autorizat, în 11 martie, utilizarea vaccinului împotriva covid-19 al laboratorului american Johnson & Johnson.

Citeste si: Germania anunță că va începe utilizarea vaccinului anti-COVID Sputnik V, dacă va fi aprobat de EMA


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si