Din primele informații, bărbatul ar le-ar fi repetat asistentelor că prima dată a fost vaccinat cu serul Pfizer, acesta având la el chiar și adeverința de vaccinare drept dovadă, însă nu a fost ascultat și nici documentul de vaccinare nu a fost verificat în prealabil, astfel i-a fost administrat serul anti-COVID Moderna. După ce bărbatul a fost vaccinat cu serul greșit, sistemul a dat o eroare și nu valida vaccinarea cu serul Moderna, abia atunci s-a sesizat căă a fost o greșeală.

Autoritățile au deschis o anchetă, în acest caz, la centrul de vaccinare anti-COVID-19 aflat în incinta Romexpo

Momentan, bărbatul, care a primit la rapel vaccinul Moderna, în loc de Pfizer afirmă că deocamdată se simte bine, potrivit News.ro.

Bărbatul în cauză a făcut mai multe mărturisiri despre situația prin care a trecut la centrul de vaccinare, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Acesta a dat mai multe detalii despre cum s-a întâmplat să i se administreze la doza de rapel, serul Moderna, deși ele se vaccinase prima dată cu vaccinul Pfizer.

BTot el a menționat că în momentul în care au sesizat greșala, asistentele care i-au făcut vaccinul Moderna s-au panicat şi au chemat imediat un medic.

”Astăzi am devenit un cobai mai aparte, pentru că am primit un rapel de la Moderna după ce pe 24 februarie fusesem vaccinat cu Pfizer.

S-a greşit, apoi iar s-a greşit! Am ajuns în centrul de vaccinare numărul 5 de la RomExpo, am completat documentul de la recepţie, am fost trimis la cabinetul numărul 21. Prima greşeală! Cel care m-a repartizat, m-a trimis la un cabinet unde se făceau doar vaccinuri Moderna, deşi pe listă, în dreptul numelui meu, scria Pfizer. La cabinetul numărul 21 m-au preluat două doamne asistente, le-am arătat că am şi adeverinţa de la vaccinarea din 24 februarie la mine, m-au lăudat că o am în condiţiile în care majoritatea pacienţilor nu o mai aduc la rapel, însă nimeni nu a mai
verificat că pe ea scrie Pfizer. Una dintre doamne m-a căutat în sistem, cealaltă mi-a făcut doza de vaccin, pentru ca apoi să realizeze că aplicaţia dă eroare şi că nu poate fi confirmată vaccinarea. Motivul? Rapelul nu corespunde cu tipul de vaccin făcut la prima doză. Mi-a dat imediat seama despre ce s-a întâmplat, însă în acel moment deja presam cu un tampon de vată pe locul vaccinării”
, a scris bărbatul pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Acesta a spus că nu a primit adeverinţă de vaccinare pentru serul Moderna și nici nu poate repeta vaccinul foarte curând

”Nu am primit niciun document, nu am fost bifat nicăieri în sistem. Însă nici nu pot repeta vaccinul anti Covid decât când se va face un nou val de imunizări pentru cei vaccinaţi. Când va fi, dacă va mai fi. Am fost şocat să văd cu câtă lejeritate şi superficialitate a fost gestionată această situaţie. O mustrare la domul de la recepţie, una la doamnele asistente şi gata.

De parcă nu este suficient că suntem oricum într-un mare întuneric cu aceste vaccinuri şi am acceptat de bunăvoie să ne vaccinăm cu nişte seruri experimentale, ale căror efecte adverse poate vor apărea peste ani şi ani. Şi nu sunt singurul care a păţit asta, dar se pare că nimeni n-a învăţat nimic”, a mai spus bărbatul.

Cum se simte barbatul vaccinat cu Pfizer si Moderna, la o saptamana dupa administrarea vaccinului COVID-19
Cum se simte barbatul vaccinat cu Pfizer si Moderna, la o saptamana dupa administrarea vaccinului COVID-19

Citeste si: S-au aprobat noile măsuri restrictive. Hotărârea de Guvern cu noile măsuri de circulaţie a fost publicată în Monitorul Oficial

Bărbatul a ținut să sublinieze faptul că este într-o stare bună, făcând o comparaţie între cele două vaccinuri care i-au fost administrate

”Deocamdată mă simt bine. Chiar sunt în măsură să fac comparaţii între cele două: locul injecţiei doare mai puţin la Moderna decât la Pfizer. Mă poate ajuta cineva şi cu o programare la AstraZeneca, să îmi fac o părere completă?”, a precizat, bărbatul.

Recent, CNCAV a anunțat că a cerut DSP București să facă verificări pentru la centrul de vaccinare în care a fost imunizat bărbatul, pentru a evalua modul în care procedurile au fost respectate, dar și pentru a remedia eventualele disfuncționalități constatate.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Astfel, bărbatului „îi va fi eliberată adeverința de vaccinare unde va fi menționat tipul vaccinului administrat la rapel. Dr. Valeriu Gheorgita a solicitat contactul persoanei și i-a telefonat pentru a o liniști din punct de vedere medical. Nu se impune reluarea schemei de imunizare”, conform reprezentanților CNCAV.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat împotriva virusului COVID-19 în ultimele 24 de ore?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si