Când vom putea folosi medicamentul experimental Pfizer pentru tratarea COVID-19

Un medicament experimental produs de compania Pfizer pentru tratarea Covid-19 de la primele simptome ale bolii ar putea fi disponibil la sfârşitul acestui an, a declarat marţi directorul general al grupului farmaceutic american, Albert Bourla, transmite CNBC.

Author: Andreea Bolocan miercuri 28 aprilie 2021 , 09:20

Medicament anti-coronavirus produs de Pfizer vaccin
Medicament anti-coronavirus produs de Pfizer[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Compania, care a dezvoltat primul vaccin pentru Covid-19 autorizat în SUA, împreună cu compania germană BioNTech, a început în martie un studiu clinic în fază incipientă care testează o nouă terapie antivirală pentru

această boală.

Cum funcționează medicamentul anti-COVID

Medicamentul face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează şi acţionează prin inhibarea unei enzime pe care virusul trebuie să o multiplice în celulele umane. Inhibitorii de protează sunt utilizaţi pentru tratarea altor agenţi patogeni virali precum HIV şi hepatita C.

Citeste si: Vești bune pentru români. Alte doze de vaccin Moderna sosesc azi în țară

Când va putea fi disponibil medicamentul anti-COVID

Directorul general al companiei Pfizer a declarat faptul că medicamentul anti-COVID va putea fi distribuit în SUA până la sfârşitul anului doar dacă studiile clinice merg bine şi Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) îl va aproba.

Experţii în sănătate publică spun că medicamentul, administrat pe cale orală, ar putea schimba jocul, deoarece persoanele nou infectate cu virusul îl pot folosi în afara spitalelor. Totodată, cercetătorii speră că medicamentul va împiedica evoluţia bolii şi va preveni internarea în spital.

Citeste si: Vaccinurile anti-COVID continuă să sosească în România, numai doritori să fie

Pfizer testează vaccinul anti-COVID pe copii

Pe lângă acest medicament, compania Pfizer testează vaccinul său la copii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 11 ani. Oficialii din sectorul din sectorul sănătăţii publice şi experţii în boli infecţioase sunt de părere că vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus.

Vaccinarea copiilor cu serul Pfizer[Sursa foto: PixaBay]

La începutul acestei luni, compania a cerut FDA să îi extindă autorizaţia de vaccinare la adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, după ce s-a constatat într-un studiu clinic că vaccinul are o eficacitate de 100%.

Albert Bourla a declarat marţi, pe 27 aprilie 2021, că este ”foarte optimist” că FDA va aproba utilizarea vaccinului la adolescenţi.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si