Când vor fi anunțate nominalizările la premiile Oscar 2021

Când vor fi anunțate nominalizările la premiile Oscar 2021. Ediția din 2021 a premiilor Oscar se află sub semnul unor premiere nedorite: este vorba de amânarea cu două luni a decernărilor, de eliminarea criteriului de rulare a unui film în cenematografe, precum și de întinderea pe doi ani a perioadei de eligibilitate a producțiilor.

Author: Razvan Ilie luni 18 ianuarie 2021 , 16:42

Premiile Oscar 2021: filmele din doi ani calendaristici, printre nominalizări
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premiile Oscar 2021. Când vor fi anunțate nominalizările. În 2020, anul pandemiei, lista peliculelor lansate a fost mult mai scurtă decât în trecut, după ce majoritatea producțiilor au fost oprite din cauza carantinei.

Este și motivul pentru care ceremonia Oscarurilor a fost amânată până la sfârșitul lunii aprilie 2021. Tot astfel, a fost prelungit și termenul-limită până la care un film se poate califica pentru nominalizare: este vorba de finalul lunii februarie 2021.

Citeste si: VIDEO| Mădălina Ghenea și Brad Pitt au întors toate privirile la Veneția

Premiile Oscar 2021. Premieră: filmele din doi ani calendaristici, printre nominalizări

Premiile Academiei Americane de film, mai bine cunoscute sub numele de Premiile Oscar, sunt cel mai prestigios premiu artistic de la Hollywood acordat anual de industria cinematografică. Încă din 1927, candidații și câștigătorii sunt selectați de membrii Academiei de Arte și Științe ale Filmului (Academy of Motion Picture Arts and Sciences - AMPAS).

Citeste si: Celebrul actor Sean Connery a murit la 90 de ani

Citeste si: Care sunt cele mai îngrozitoare 7 filme horror din toate timpurile

Premiile Oscar 2021. Din cele 17 sucursale ale Academiei fac parte aproape 10.000 de persoane. Nominalizările vin din aceste filiale reprezentate de actori, asociați, regizori de casting, creatori de costume, regizori, documentariști, directori, editori de film, specialiști în machiaj și coafuri, oameni de marketing și relații publice, reprezentanți ai artiștilor, muzicieni, producători, designeri de producție, sunetiști, artiști în efecte vizuale, scriitori.

Premiile Oscar 2021. A 93-a ediție a Premiilor Oscar va onora cele mai bune filme lansate în perioada 1 ianuarie 2020- 28 februarie 2021. Ceremonia de premiere este programată să aibă loc la Teatrul Dolby din Hollywood, California, pe data de 25 aprilie 2021.

Programată inițial pentru 28 februarie 2021, ceremonia a fost amânată cu două luni din cauza impactului pandemiei COVID-19 asupra cinematografiei, permițând astfel ca perioada de eligibilitate pentru lungmetraje să fie prelungită până pe data de 28 februarie.

Premiile Oscar 2021. Criteriile de eligibilitate au fost deja modificate, pentru a permite ca filmele care erau destinate inițial să fie lansate în cinematografe să fie lansate direct în format digital, date fiind condițiile de carantină din întreaga lume.

Premiile Oscar 2021. Este a patra oară în istorie când premiile Oscar au fost amânate și este prima dată- de la al șaselea premiu al Academiei- în care filmele lansate în doi ani calendaristici diferiți vor fi eligibile pentru examinarea premiilor din aceeași ceremonie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si