Candidează la Primăria Capitalei și dorește schimbarea legii: „Mă gândesc la zecile de mii de candidaţi”

După ce și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dorește schimbarea legii electorale în Parlament, pentru a fi permisă orice metodă prin care candidații și programele lor să ajungă la alegători.

Alex Dumitrescu, miercuri 12 august 2020 , 12:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Am început strângerea de semnături pentru candidatura la Primăria Generală. În ciuda faptului că oamenii sunt buni, amabili şi primitori, frica de infectare cu virus îşi pune amprenta pe campania electorală. Eu sunt mai norocos pentru că lumea mă recunoaşte şi după voce, dar mă gândesc la zecile de mii de candidaţi care nu au acest avantaj, iar masca îi încurca în a fi recunoscuţi.

În aceste condiţii neobişnuite, cu atât mai stupidă îmi pare prevederea care obliga toţi candidaţii ca tocmai în momentul în care începe campania electorală să fie obligaţi să dea jos panotajele de dimensiuni mai mari (bannere, panouri publicitare etc)”, a scris Tăriceanu, miercuri, pe Facebook.

„Democrația suferă”

Tăriceanu vrea modificarea legii pentru că aceasta îî obligă pe candidați să „reducă motoarele”.

„În condiţiile în care campania clasică, din uşă în uşă sau prin adunări publice de mari dimensiuni, nu se poate desfăşura, mi se pare normal să se modifice în Parlament legea care ne obligă ca tocmai atunci când începe campania electorală să fim nevoiţi să reducem motoarele.

Trebuie să încurajăm orice metodă prin care candidaţii şi programele lor ajung la urechea şi ochiul alegătorului, pentru că altfel facem aceste alegeri degeaba. Sigur, păstrarea actualei forme de desfăşurare a campaniei avantajează partidul de guvernământ care, profitând de criza de coronavirus, călăreşte elicoptere şi avioane, toate din bani publici, merge peste tot fără să aibă vreo interdicţie, convoacă pe oricine, oriunde, oricând.

La fel de sigur este că democraţia suferă şi că în câteva luni ne întoarcem în urmă cu 30 de ani!”, a adăugat Tăriceanu.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si