Prințesa Diana a fost prima soție a lui Charles, Prinț de Wales, moștenitorul tronului Regatului Unit. Au avut împtreună doi băieți, William, Duce de Cambridge și Prințul Harry, Duce de Sussex.
Recent, Bucătarul regal Darren McGrady a vorbit despre mâncărurile favorite ale regretatei Prințese de Wales. Prima soție a Regelui Charles era mare iubitoare de ardei gras umplut, pregătit la cuptor după o rețetă specifică.
,,Mâncarea ei preferată au fost ardeii grasi umpluți cu dovlecei, ciuperci, orez, usturoi acoperiți cu parmezan și mozzarella, puși în sos de roșii și ardei afumat. A cerut acest fel de mâncare de mai multe ori pe săptămână și venea adesea în bucătărie și-și cerea felul de mâncare preferat, apoi stăteam de vorbă în timp ce [eu] îl pregăteam”, a declarat bucătarul regal Darren McGrady.
În cartea sa „Eating Royally: Recipes and Remembrances from the Palace Kitchen”, cel care a gătit pentru Casa Regală, a fost publicată și rețeta pentru ardeii grași umpluți care-i plăceau Prințesei Diana.
Ingrediente
-4 ardei gras roșii medii
-¼ cană ulei de măsline
-½ cana ceapa tocata grosier
-1 cană de ciuperci Champinion tăiate mărunt
-1 dovlecel, tăiat cubulețe
-½ linguriță oregano uscat
-½ sare și piper proaspat măcinat
-2 roșii, tocate grosier
-1 cană de orez, fiert și răcit
-½ cană apă
-½ cub de bulion de pui sau legume
-4 felii de bacon afumat, crocant și tocat
-1 lingurițăa busuioc proaspăt, mărunțit
-4 uncii de brânză mozzarella, tăiată cubulețe
-2 linguri de parmezan ras
Mod de preparare
- se taie și apoi se curăță ardeii pe care îi stropiți cu puțin ulei.
- îi puneți la cuptor, pentru 25 de minute, iar mai apoi îi lăsați la răcit.
- pentru umplutură, puneți ulei într-o tigaie și adăugați ceapa, ciupercile, dovlecelul și oregano și condimentați legumele cu sare și piper după gust.
- adăugați roșiile, orezul, apa și bulionul în tigaie și fierbeți timp de aproximativ 5 minute.
- încorporați baconul, busuiocul și brânza mozzarella în amestecul de orez și presărați parmezan ras deasupra ardeilor
- puneți la cuptor, din nou, timp de 15 minute până când brânza se topește.
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.