O organizație non profit, Environmental Working Group (EWG), a realizat un top al alimentelor celor mai curate, dar și al celor care rețin cele mai multe pesticide.

Citește și: Lista job-urilor care îți pun în pericol sănătatea! Factorii de risc la care te expui dacă activezi în aceste domenii

În topul legumelor și fructelor care conţin cele mai multe pesticide se află cartofii, merele, perele, dar și citricele și roșiile!

Analize chimice efectuate pe fructele şi legumele din supermarket au scos la iveală o concluzie îngrijorătoare: multe conţin pesticide, asociate cu probleme de creştere la copii, cu riscul de cancer şi de tulburări hormonale!

Informaţiile au fost date publicităţii de organizaţia EWG care a întocmit o listă cu legume şi fructe periculoase, potrivit csid.ro.

Ce sunt pesticidele și cât de periculoase sunt?

Pesticidele sunt substanțe folosite în agricultură, cu rolul de a asigura protecția plantelor împotriva diverselor organisme care pot avea comportament de dăunător, indiferent că este vorba despre alte plante, insecte, paraziți etc.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

În prezent, există peste 1.000 de pesticide care sunt folosite în întreaga lume pentru a eficientiza producția de alimente.

S-ar putea spune că „industria” pesticidelor s-a dezvoltat în paralel cu industria alimentară, fiecare tip de pesticid fiind creat special pentru anumiți dăunători.

Din păcate, aria de efecte toxicologice care pot rezulta prin folosirea lor este una foarte diversă.

Topul fructelor și legumelor expuse pesticidelor

Există anumite culturi care sunt mai susceptibile la invazii de dăunători sau la boli și care pot necesita tratamente cu pesticide pentru a asigura o producție suficientă și de calitate.

Citește și: VIDEO- Fructe și legume periculos de frumoase. Cumpărătorii le aleg pe cele de import, atrași de aspectul frumos. ,,Nu mai mănâncă mere românești, mănâncă străine că sunt mai bune''

Citeste si: Băieții din „Casa Iubirii” observă cum Gagea pierde teren în fața Alexandrei. Ce spune tânăra despre Patrick. „E foarte tare că alți concurenți văd calități în ea.”- kfetele.ro

Citeste si: O nouă veste tristă s-a abătut asupra lumii muzicale. Membrul unei formații celebre a fost găsit fără suflare în locuința sa- radioimpuls.ro

Potrivit sursei citate, printre aceste culturi se numără următoarele:

1. Cartofii: Aceștia sunt vulnerabili la o serie de dăunători și boli, cum ar fi gândacii de Colorado și mucegaiul, ceea ce poate face dificilă creșterea lor fără utilizarea pesticidelor.
2. Merele și perele: Aceste fructe sunt adesea tratate cu pesticide pentru a controla insectele și bolile care pot afecta recolta și calitatea fructelor.
3. Citricele: Portocala, lămâia și grapefruitul sunt expuse la riscul de invazii de insecte și boli fungice, motiv pentru care pot fi tratate cu pesticide pentru a le proteja.
4. Tomatele: Acestea sunt predispuse la o serie de boli și dăunători care pot afecta recolta și calitatea fructelor, cum ar fi păianjenii roșii și mucegaiul.


5. Strugurii: Grapesul este susceptibil la o varietate de boli fungice, cum ar fi putregaiul cenușiu și mucegaiul, care pot afecta recolta și calitatea strugurilor.

Care sunt legumele și fructele care rețin cele mai multe pesticide. Mare pericol pentru sănătate

Care sunt legumele și fructele care rețin cele mai multe pesticide. Mare pericol pentru sănătate

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si