Care sunt persoanele protejate de variola maimuței. Au fost vaccinate obligatoriu

În Români au fost înregistrate, până acum , patru cazuri de infectare cu variola maimuței. Care sunt persoanele protejate de variola maimuței. Au fost vaccinate obligatoriu.

Author: Diana Bostan marți 21 iunie 2022 , 10:28

variola

Variola maimuței

[Sursa foto: iStock]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Există deja anumite persoane care sunt vaccinate împotriva aceste afecțiuni, iar probabilitatea ca aceste să se infecteze este mai mică.

Care sunt persoanele protejate de variola maimuței

Directorul medical al Institutului „Matei Balş” din Bucureşti, Adrian Marinescu, a declarat că persoanele născute înainte de anul 1979 au fost vaccinate obligatoriu împotriva variolei şi în prezent au un risc mai mic de infectare cu variola maimuţei.

Citeste si: VIDEO| O nouă epidemie amenință omenirea. Este vorba despre o boală intestinală necunoscută

Vaccinul pentru variola umană asigură, din fericire, o eficacitate de 80-85 la sută din datele pe care le avem. Ceea ce înseamnă că persoanele născute după 1979, când nu a mai fost obligatorie vaccinarea, au un risc mare de a se infecta.

Şi altceva ce este foarte important: prin vaccinare se asigură o imunitate durabilă de zeci de ani”, a precizat Adrian Marinescu, potrivit  adevărul.ro.

Medicul a vorbit și despre existența unor mai multe tipuri de variola maimuței

„Sunt două variante de virus atunci când vorbim de variola maimuţei.

Este varianta din Africa de Vest care este mai blândă ca formă şi înseamnă o mortalitate mult sub 1%. Sunt cazurile pe care le avem acum în afara Africii. Şi a doua variantă e cea din Congo, adică Africa Centrală, unde într-adevăr vorbim de o mortalitate mai mare, de 10 la sută. Din fericire, nu avem astfel de cazuri în afara Africii”, a mai declarat directorul medical al Institutului „Matei Balş” din Bucureşti potrivit aceleiași surse.

Citeste si: Radu i-a adresat replici dure unei concurente în ,,Casa iubirii'': ,,Ce dai primești!''. Aceasta a părăsit în lacrimi camera roșie- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Citeste si: Adrian Marinescu, despre variola maimuței. Care sunt categoriile de vârstă care riscă să contacteze mai rapid boala

Medicul a dat și câteva sfaturi referitoare la prevenirea infectării cu variola maimuței.

„În primul rând, rămânem calmi şi echilibraţi, ceea ce e foarte important. Nu trebuie nici măsuri restrictive, niciun fel de măsuri. Ne întoarcem la regulile de igienă despre care tot vorbim în bolile infecţioase, adică spălatul mâinilor cu apă şi cu săpun. Şi, foarte important: evitarea contactului cu o persoană care are simptomatologie, mă refer în primul rând la la o erupţie cu vezicule, evitarea contactului prelungit. În rest, nu trebuie să facem absolut nimic diferit”, a precizat medicul pentru aceeași sursă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si