Cartofi copți cu unt. Cum se prepară una dintre cele mai iubite garnituri
Cartofii copți sunt printre cele mai căutate garnituri în întreaga lume. Se găsesc foarte ușor și se prepară foarte rapid. Pe lângă aceste lucruri, au și numeroase beneficii. Iată o rețetă simplă de cartofi copți cu unt!
Amestecați cartofii cu ulei și sare. Ulterior trebuie puși la copt la 200-210 C. Se lasă la cuptor până când sunt moi și intră ușor furculița în ei.
Tocați mărunt verdețurile, în ce cantități doriți. Adăugați peste untul moale: verdeața tocată mărunt, sare, piper și foarte puțină zeamă și coajă de lămâie.
Amestecați.
Când sunt gata cartofii, trebuie tăiați pe mijloc până la jumătate. Adăugați în fiecare câte un cub de unt aromat și brânză telemea. Presărați deasupra pătrunjel și busuioc.
Beneficii cartofi copți
Acid alfa-lipoic
Cartofii conțin un compus cunoscut sub numele de acid alfa-lipoic. Acesta ajută organismul să transforme glucoza în energie. Acidul alfa-lipoic poate ajuta la controlul nivelului glicemiei, la îmbunătățirea vasodilatației, la protejarea împotriva retinopatiei la pacienții diabetici și la păstrarea țesutului cerebral și nervos.
Inflamaţie
Colina este un nutrient important care este prezent în cartofi. Ajută la o stare de spirit bună sau la procesul de învățare și de memorie. De asemenea, este benefică:
menținerea structurii membranelor celulare;
transmiterea impulsurilor nervoase;
absorbția grăsimilor;
dezvoltarea timpurie a creierului. (4)
Un cartof mare conține 57 mg colină. Bărbații adulți au nevoie de 550 mg, iar femeile de 425 mg pe zi.
Piele
Colagenul este sistemul de sprijin al pielii. Vitamina C funcționează ca un antioxidant pentru a preveni deteriorarea cauzată de razele soarelui, poluare și fum. Vitamina C ajută, de asemenea, la netezirea ridurilor și îmbunătățește textura generală a pielii.
Imunitate
Cercetările au descoperit că vitamina C poate ajuta la reducerea severității și a duratei unei răceli.