Milioane de oameni din întreaga lume au călătorit virtual. Cu ajutorul internetului, utilizatorii de laptopuri, tablete sau smartphone-uri s-au plimbat prin cele mai frumoase locuri de pe mapamond.

Pe primul loc în topul obiectivelor turistice din România

Cea mai mare platformă de streetview din lume a făcut și un clasament al celor mai vizitate obiective turistice în mediul virtual din România. Castelul Bran s-a clasat pe primul loc în acest top. 

"Mi se pare justificat. Este un castel foarte frumos, încărcat de istorie. Știu că mulți oameni sunt interesați de Dracula și Vlad Țepeș, deci înțeleg de ce oamenii ar fi interesați să vadă castelul pe Google Street View"

Citeste si: Când se sărbătoresc în 2022 Sf. Apostoli Petru şi Pavel?

Planificarea vacanțelor cu ajutorul internetului a devenit o obișnuință, mai ales pentru turiștii străini.

Citeste si: Reţetă de dovlecei pane: Secretul unui gust desăvârşit!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Nabi, de exemplu, este din Liban și vizitează Castelul Bran pentru a doua oară. Platforma Google Street View l-a convins că trebuie să vadă monumentul încărcat de istorie și în realitate, nu doar din fața unui ecran.

Administratorii castelului au fost luați prin surprindere

Înainte de pandemie, peste un milion de vizitatori au trecut pragul Castelului Bran. Faptul că edificiul a fost vizitat și în lumea virtuală i-a surprins pe administratorii monumentului.

Alexandru Prișcu, director Castelul Bran: "A fost surprinzător cumva. Nu era ceva la care ne așteptam. Suntem convinși că acest clasament făcut de Google Street View România o să ne ajute foarte mult atât pentru segmentul autohton, cât și pentru piața externă."

Citeste si: Calendar ortodox 2022: Sărbătoarea Rusaliilor. Tradiţii şi Obiceiuri

Ela Moraru, country manager Google: "Romania are în top 3 mai degrabă personaje care marchează locul. Castelul bran, cetatea Poienari și statuia lui Decebal de la Cazanele Dunării. De acum încolo vom putea să vedem de pe mobil istoricul imaginilor. Cum arăta o clădire acum câțiva ani"

Clasamentul făcut de specialiștii Google include și Palatul Parlamentului, Castelul Peleș sau chiar Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Citeste si: Dulceaţă căpsuni fără apă. Reţeta ingenioasă şi delicioasă

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si