Castraveți murați de vară. Câte zile trebuie să îi ții la soare. Ingredientul secret
Castraveții murați de vară sunt cele mai bune murături din perioada sezonului cald. Trebuie să îi lași la soare mai puțin decât te-ai gândit și poți obține niște murături crocante și aromate!

Castraveți murați de vară.
In articol:
Castraveții murați de vară sunt unele dintre cele mai cunoscute murături din sezonul cald. Sunt ușor de preparat și nu ai nevoie de mult timp pentru a-i lăsa la murat. Iată cum se prepară și care este ingredientul secret, exact cum fac gospodinele!
Citeste si: Dovlecei umpluți. Două rețete simple. Cum se prepară pas cu pas

Castraveți murați de vară.
Castraveți murați de vară
Ingrediente:
- 1,5 kg castraveti de gradina
- 5-6 catei de usturoi mari (taiati in 2)
- cateva ramurele de cimbru uscat
- cateva ramurele de marar uscat (tije)
- optional- un ardei iute
Saramură :
- 1,5 L apa
- 2 linguri de sare (40 g)
În plus- o felie de pâine.
Castraveți murați de vară.
Mod de preparare:
În prima zi se curăță usturoiul și se taie în două sau trei bucăți fiecare cățel, în funcție de cât este de mare. Se spală castraveții și se pun la scurs.
Fiecare castravete se despică ușor cu un cuțit, foarte important nu până la capăt. Astfel pot interacționa mai ușor cu saramura.Rămurelele de mărar și cimbru se pun pe fundul unui borcan. Apoi se pun castraveții în picioare în două straturi. Se adaugă usturoiul. Opțional se poate adăuga ardei iute.
Citeste si: Oana Roman, revoltată după ce a văzut cât costă un banal croissant: „Mai scump ca la Paris???”- kanald.ro
Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului
Pentru saramură se pune la fiert într-o oală 1,5 litri de apă și 2 linguri de sare. Se lasă saramura la clocotit 2-3 minute apoi se lasă 15 minute la răcorit. Trebuie sa fie fierbinte dar nu chiar clocotita! Se toarnă saramura peste castraveți.
Citeste si: Cura de cireșe este aur pentru organism. Ce beneficii are?
Restul de crengute de marar si cimbru deasupra castravetilor si am acoperit borcanul cu o farfurie. Se lasă cateva ore la racorit (cam 6 ore sau peste noapte). Asta se petrece inca in casa.
Dupa 5-6 ore (cand castravetii s-au racorit) se pune o felie de paine peste coronita de ramurele si am apasat-o bine ca sa se imbibe cu saramura. Am notat ora la care am pus painea pentru ca ea trebuie aruncata dupa 24 de ore! Se pune din nou farfurioara peste borcan si se scoate in curte, la soare.
În ea de-a doua zi se descoperă borcanul și se aruncă felia de pâine. Se pune la loc farfuria peste.
Între zilele 3 și 5 borcanele se duc în casă seara și ziua se lasă afară, la soare. Dacă afara este caniculă (peste 33 – 35 C) castravetii se vor mura mai repede – in 3-4 zile.
Citeste si: Salată de roșii. Trei variante de preparare delicioase

