
1 din 3 | Castraveți murați de vară.

2 din 3 | Castraveți murați de vară.
3 din 3 | Castraveți murați de vară.
Castraveții murați de vară sunt cele mai bune murături din perioada sezonului cald. Trebuie să îi lași la soare mai puțin decât te-ai gândit și poți obține niște murături crocante și aromate!
Castraveții murați de vară sunt unele dintre cele mai cunoscute murături din sezonul cald. Sunt ușor de preparat și nu ai nevoie de mult timp pentru a-i lăsa la murat. Iată cum se prepară și care este ingredientul secret, exact cum fac gospodinele!
Citeste si: Dovlecei umpluți. Două rețete simple. Cum se prepară pas cu pas
Castraveți murați de vară.
Castraveți murați de vară
Ingrediente:
- 1,5 kg castraveti de gradina
- 5-6 catei de usturoi mari (taiati in 2)
- cateva ramurele de cimbru uscat
- cateva ramurele de marar uscat (tije)
- optional- un ardei iute
Saramură :
- 1,5 L apa
- 2 linguri de sare (40 g)
În plus- o felie de pâine.
Castraveți murați de vară.
Mod de preparare:
În prima zi se curăță usturoiul și se taie în două sau trei bucăți fiecare cățel, în funcție de cât este de mare. Se spală castraveții și se pun la scurs.
Fiecare castravete se despică ușor cu un cuțit, foarte important nu până la capăt. Astfel pot interacționa mai ușor cu saramura.Rămurelele de mărar și cimbru se pun pe fundul unui borcan. Apoi se pun castraveții în picioare în două straturi. Se adaugă usturoiul. Opțional se poate adăuga ardei iute.
Pentru saramură se pune la fiert într-o oală 1,5 litri de apă și 2 linguri de sare.
Se lasă saramura la clocotit 2-3 minute apoi se lasă 15 minute la răcorit. Trebuie sa fie fierbinte dar nu chiar clocotita! Se toarnă saramura peste castraveți.Citeste si: Cura de cireșe este aur pentru organism. Ce beneficii are?
Restul de crengute de marar si cimbru deasupra castravetilor si am acoperit borcanul cu o farfurie. Se lasă cateva ore la racorit (cam 6 ore sau peste noapte).
Dupa 5-6 ore (cand castravetii s-au racorit) se pune o felie de paine peste coronita de ramurele si am apasat-o bine ca sa se imbibe cu saramura. Am notat ora la care am pus painea pentru ca ea trebuie aruncata dupa 24 de ore! Se pune din nou farfurioara peste borcan si se scoate in curte, la soare.
În ea de-a doua zi se descoperă borcanul și se aruncă felia de pâine.
Între zilele 3 și 5 borcanele se duc în casă seara și ziua se lasă afară, la soare. Dacă afara este caniculă (peste 33 – 35 C) castravetii se vor mura mai repede – in 3-4 zile.
Citeste si: Salată de roșii. Trei variante de preparare delicioase
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.
A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.
Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.