Cât costă un divorț la notar în 2021. Plătești și scapi de obligații în 30 de zile!

Fiecare birou notarial poate practica tarife variabile. Preturile se diferențiază in special daca soții au sau nu si copii minori.

Author: Andreea Bolocan miercuri 06 ianuarie 2021 , 18:49

costuri notar divort 2021
Cât costă un divorț la notar în 2021. Plătești și scapi de obligații în 30 de zile![Sursa foto: libertatea.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Unul dintre efectele secundare neașteptate a carantinei cauzate de coronavirus, a fost o creștere majora a divorțurilor. Prin urmare instanțele au fost copleșite de numărul mare de divorțuri așa că termenele de pronuntare ajung și până la 2 ani.

Cuplurile care sunt de comun acord să divorțeze, aleg divorțul la notar fiind cel mai ieftin și cel mai rapid, însă cuplurile care nu se înțeleg sunt nevoite să divorțeze în instanță. Divorțul început în instanta se poate încheia doar în instanță. Astfel, divorțul la Notar se poate finaliza în doar 30 de zile, doar când ambii soți sunt de comun acord să divorțeze.

Cat costa un divorț la notar în 2021

In materia divorțurilor exista tarife diferențiate daca soții care se prezintă in fata notarului au copii minori sau nu. Astfel, conform normelor legale in vigoare, tariful minim pe care il poate solicita un notar pentru divorț este de 500 de lei+ TVA (neexistând o limita maxima), iar in cazul celor care copii minori, se mai adaugă si convenția privind minorul ce se achita la finalizarea procedurii si pentru care tariful este stabilit de fiecare birou in mod individual.

Totodată, este obligatorie efectuarea si unei copii legalizate a certificatului de căsătorie, care rămâne la dosarul de divorț iar soții care nu au avut un domiciliu comun la aceeași adresa trebuie sa mai dea o declarație pe propria răspunde privind ultima locuință comuna.

Citeste si: Câți bani câștigă, de fapt, un brancardier care lucrează în spitalele din România 

Majoritatea cuplurilor preferă să cadă de acord pentru a evita un divorț lung si costisitor.

Așadar, soții care nu se mai înțeleg pot divorța într-un mod elegant, rapid si netraumatizat si la notar. Singura condiție este ca cei doi sa se prezinte împreuna in fata unui notar si sa transmită o serie de documente.

Citeste si: VIDEO- Explicații de la specialiști. De ce acceptăm minciuna în cuplu

Acte necesare divorț

  • actele de identitate ale celor doi soți;
  • certificatele de naștere (în original sau copie legalizată);
  • certificatul de căsătorie (în original); o copie legalizata se face de către notar si se păstrează in dosarul de divorț;
  • certificatul de naștere al copilului minor rezultat din căsătorie (în original sau copie legalizată); dacă este cazul.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
SURVIVOR ROMANIA 2021. Eliminare TULBURATOARE la Survivor Romania 2021! ANUNTUL lui... SURVIVOR ROMANIA 2021. Eliminare TULBURATOARE la Survivor Romania 2021! ANUNTUL lui Daniel Pavel l-a daramat pe Zanni: "Nu mai are acceptul medicului sa intre pe teren!"
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
spotmedia.ro
Exclusiv  România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră Exclusiv România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si