Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătateaa. Berea este apreciată de multe persoane. Dar oare este berea sănătoasă sau doar o băutură populară?

Berea a fost produsă încă de când oamenii au început să cultive cereale, fiind o băutură cu o tradiție îndelungată, adesea asociată cu momente plăcute sau amintiri speciale.

Este realizată din ingrediente benefice cum sunt drojdia, orzul și malțul.

În cazul în care te-ai întrebat adesea dacă berea sănătoasă este doar un mit, trebuie să știi că această băutură conține acid folic, niacină, magneziu și potasiu.

Citeste si: Avertismentul medicilor: Nu mai mâncați POPCORN dacă suferiți de această boală!

Cat de sanatoasa este berea - Berea efecte negative - Berea contraindicatii - Beneficiile consumului de bere -Berea ai sanatatea
Cat de sanatoasa este berea - Berea efecte negative - Berea contraindicatii - Beneficiile consumului de bere -Berea ai sanatatea

Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătatea. Un consum moderat face berea sănătoasă

Beneficiile pe care le obții atunci când bei bere depind și de cantitatea consumată.

Dacă exagerezi efectele pozitive vor fi neutralizate, însă un consum moderat te va ajuta să obții o doză suplimentară de nutrienți fără să-ți periclitezi silueta.

Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătatea. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că un consum moderat de alcool reduce riscul de atac de cord.

De asemenea, un consum redus până la moderat de alcool nu cauzează acumularea kilogramelor în plus.

Cu toate acestea, nu trebuie să pierzi niciodată din vedere cantitatea băută pentru că, în cazul celor care consumă o cantitate ridicată de alcool s-a observat un risc mult mai mare de afecțiuni cardiovasculare, precum și de obezitate.

Citeste si: Atenționarea medicilor: NU mai consumați SFECLĂ ROȘIE dacă suferiți de aceste boli!

Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătatea. Riscul de diabet

Cercetătorii au constatat că femeile care consumă o cantitate moderată de bere sunt mai puțin predispuse la diabetul de tip 2, însă acest beneficiu nu se aplică și în cazul bărbaților. Astfel, chiar dacă ai putea obține o cantitate mai mare de vitamine și minerale din alimentele obișnuite, este în regulă să te răsfeți din când în când cu un pahar sau două de bere.

Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătatea. Nu îți vor anula eforturile de a slăbi și te vei simți mai bine decât dacă ai urma permanent niște reguli de dietă foarte rigide.

Berea este o alegere ideală când ieși în oraș cu prietenii.

Cat de sanatoasa este berea - Berea efecte negative - Berea contraindicatii - Beneficiile consumului de bere -Berea ai sanatatea
Cat de sanatoasa este berea - Berea efecte negative - Berea contraindicatii - Beneficiile consumului de bere -Berea ai sanatatea

Citeste si: Ceaiul care îți face mai mult rău decât bine! Din păcate, românii nu știu asta și îl consumă des

În loc să optezi pentru un cocteil care conține foarte multe calorii și ți-ar putea face probleme prin favorizarea rotunjimilor inestetice, mai bine bea un pahar de bere și vei avea multă energie fără să trebuiască să planifici un nou antrenament la sală pentru a elimina excesul de calorii consumate.

Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătatea.

Potrivit specialiștilor, este indicat să guști berea produsă local dacă vrei să experimentezi arome intense, puțin diferite de gustul clasic. Savurează berea fără să te grăbești și combin-o cu alimentele tale favorite.

Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătatea. Cine nu ar trebui să bea bere?

Deși există mulți pasionați ai berii, poți întâlni și persoane cărora nu le place gustul acestei băuturi sau nu o consumă din alte motive.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”- wowbiz.ro

Există motive medicale când nu ar trebui să bei bere și anume:

Femeile însărcinate sau cele care alăptează

Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătatea. În timpul sarcinii nu este permis consumul de bere sau de alte băuturi alcoolice. Chiar și cantitățile foarte mici de alcool pot avea un impact negativ asupra dezvoltării fătului. Aceeași regulă se aplică și mamelor care își alăptează bebelușul deoarece substanța poate ajunge în laptele matern și îl va afecta negativ pe cel mic.

Citeste si: Avertismentul unui medic de renume: Ce aliment "ne roade stomacul precum rugina"

Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătatea. Persoanele care suferă de alcoolism

În acest caz alcoolul, indiferent dacă este vorba despre bere sau alte variante, trebuie eliminat cu desăvârșire pentru a promova un stil de viață sănătos, în lipsa factorului care creează dependență și pune în pericol sănătatea, conform eva.ro.

Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătatea. În cazul unui diagnostic de gută

Berea trebuie evitată complet în această situație. Un singur pahar de bere poate provoca o criză acută deoarece favorizează metabolizarea defectuoasă a acidului uric.

Cei care iau suplimente naturiste

Nu este vorba despre un risc evident, însă întotdeauna trebuie să discuți cu medicul tău pentru a te asigura că suplimentele pe care le iei nu interacționează negativ cu alcoolul din bere.

Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătatea. Persoanele care suferă de diabet sau cele care au cancer pancreatic

Berea poate fi o băutură periculoasă în cazul unui diagnostic de acest tip. Se impune o discuție detaliată cu medicul și un consult de specialitate pentru a lua decizia potrivită pentru fiecare pacient.

Cat de sanatoasa este berea - Berea efecte negative - Berea contraindicatii - Beneficiile consumului de bere -Berea ai sanatatea
Cat de sanatoasa este berea - Berea efecte negative - Berea contraindicatii - Beneficiile consumului de bere -Berea ai sanatatea

Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătatea. Studii despre bere

De exemplu, un consum moderat de alcool e bun pentru inimă. Universitatea Emory a realizat un studiu pe un eșantion de 2200 de bărbați și femei maturi, care a relevat faptul că persoanele care au consumat cel puțin 1,5 băuturi în fiecare zi au cu 50% mai puține șanse de a suferi un atac de cord.

Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătatea.   Un alt studiu, făcut în colaborare de Marea Britanie, Germania și Franța, relevă că un consum moderat de bere sau vin poate avea efecte anti-inflamatorii, fapt ce reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Citeste si: Adevărul nespus despre dieta Dukan! Ce se întâmplă cu sănătatea noastră dacă ținem această cură? ȘOCANT

De fapt, francezii, care beau mult vin roșu și au cea mai mare rată a consumului de alcool pe cap de locuitor, au, totodată, cele mai mici rate în privința mortalității cauzate de bolile de inimă.

Berea poate fi benefică și pentru creier.

Un om de știință din Boston a descoperit că persoanele care consumă de la una la șase beri pe săptămână (băutori ocazionali) până la cele care consumă 7-14 beri săptămânal (consumatori moderați) suferă mai puține atacuri cerebrale decât cei care nu beau bere.

Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătatea. Iar acest lucru se datorează faptului că alcoolul subțiază sângele și previne formarea de cheaguri cerebrale.

E de notat chiar și faptul că băutorii din categoria „grea” (mai mult de 15 beri/ săptămână) au cele mai puține atacuri cerebrale, din punct de vedere statistic.

În fine, consumul moderat de alcool poate ajuta la reducerea stresului, a anxietății și la intrarea într-o stare de spirit mai bună. În particular, berea are o mulțime de nutrienți, precum proteine, vitamina B, fosfor, magneziu, seleniu, fier, niacină și riboflavină.

Citeste si: Tot ce se stia despre consumul de vin si longevitate, dat peste cap de cercetatori! Iata care este adevarul! Chiar si un mililitru in plus conteaza!

Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătatea. Berea poate fi și nocivă pentru sănătate

Înainte de a ieși în club sau la un bar, pentru a te distra și a savura câteva halbe de bere, reține că studiile despre care vorbeam mai sus se referă doar la cei care consumă cu moderație.

Citeste si: Cât a ajuns să coste un kilogram de brânză de oaie vândut de către familia Sterp? Mama Geta se laudă cu cel mai mic preț de pe piață: „Noi o dăm mult mai ieftin. E treabă multă.”- kfetele.ro

Citeste si: Cum se înțelege, de fapt, Carmina Vârciu cu Anda Călin: ”Pentru mine este doar partenera tatălui meu”- radioimpuls.ro

Unii oameni de știință chiar consideră că beneficiile alcoolului pentru sănătate sunt controversate.

Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătatea. Cu ceea ce sunt însă de acord toți medicii și oamenii de știință este faptul că orice consum masiv de alcool are efecte nocive pentru sănătate și că alcoolul în exces duce la afectarea judecății și discernământului, dând dependență.

Cel mai afectat organ atunci când vine vorba de consumul în exces al alcoolului este ficatul, care e responsabil cu eliminarea toxinelor din organism.

Enzimele din ficat convertesc mai întâi alcoolul în acetaldehidă, un intermediar chimic care cauzează amețeli, dureri de cap, stări de vomă și alte efecte urâte. În acest timp, se preduce o moleculă numită NADH.

Citeste si: "Carnea rosie e cancerigena si terminati cu produsele lactate ca nu fac bine". Un nutritionist spune adevarul despre alimentatia sanatoasa

Acetaldehida se metabolizează mai departe în acidul acetic, apoi în apa și dioxidul de carbon care care-l exalăm.
Din păcate, la persoanele care beau zilnic, e posibil ca organismul să nu poată metaboliza suficient de repede toxica acetaldehidă.

Și lucrurile nu se opresc aici: consumatorii din categoria „grea” își pot crește nivelul de NADH, care duce la acumularea de grăsime pe ficat, căpătând o afecțiune numită „ficat gras” sau steatoză hepatică.

Cât de sănătoasă este berea? Berea efecte negative. Berea contraindicații. Beneficiile consumului de bere. Berea și sănătatea. Un ficat gras nu mai este la fel de eficient în a-și îndeplini sarcinile zilnice, ajungându-se la reducerea distribuției oxigenului și nutrienților în celulele acestuia.

Dacă nu este tratată, această afecțiune duce la moartea celulelor hepatice și la formarea de cicatrice fibroase care în final pot cauza ciroza.

Citeste si: Semintele de floarea soarelui prajite, o adevarata bomba calorica. Daca depasim cantitatea recomandata de specialisti, riscam sa ne imbolnavim

Dincolo de asta, berea conține multe calorii, fapt care poate duce la obezitate (știm foarte bine termenul „burtă de bere”).

Odată atinsă, obezitatea induce o mulțime de riscuri pentru sănătate, printre acestea numărându-se bolile cardiovasculare și diabetul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si