Cât te costă o vacanță în Moscova și ce locuri trebuie să vizitezi când ajungi acolo 

O vacanță la Moscova este destul de scumpă, dar experiența din capitala Rusiei face toți banii.

Matei Vaihan, miercuri 30 septembrie 2020 , 18:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Agențiile de turism au oferte variate de city break la Moscova, chiar dacă oamenii nu mai călătoresc atât de des ca înainte de pandemia de coronavirus. Cele mai solicitate pachete sunt cele de 4 zile, cu 3 nopți de cazare, care includ zbor direct de la București la Moscova, cu compania Aeroflot. Astfel, un pachet cu cazare la hotel de 3 stele, care conține taxele de aeroport, dar și micul dejun, costă 445 de euro.

Piața Roșie Moscova
Piața Roșie este punctul central al Moscovei

Pachetul cu cazare la un hotel de 4 stele este de 489 de euro, iar unul la un hotel de 5 stele este de 539 de euro. Aceste oferte sunt pentru turiști individuali, nu pentru grup cu ghid. Turiștii trebuie să mai știe că datele de plecare sunt flexibile, nu sunt prestabilite, în functie de solicitarea fiecărui turist. Dacă socotim și cheltuielile suplimentare, cu mâncarea, intrarea la diverse obiective turistice, transportul local, reiese un buget de cel puțin 1.000 euro de persoană pentru cele 4 zile petrecute la Moscova.

Citeste si: Cascada Bigăr, un loc splendid în România. Unde se află și cum putem ajunge

Citeste si: Anunţ pentru românii care vor să călătorească în Belgia după date de 1 august

Citeste si: VIDEO - Spectacolul naturii la Băile Felix: Lacul cu nuferi este de o frumusețe rară în această perioadă a anului

Kremlin
Kremlinul e un oboiectiv ce nu trebuie ratat la Moscova

La Moscova, turiștii se deplasează cel mai eficient cu metroul

Cetățenii români au nevoie de viză turistică, aceasta obținându-se, pe baza pașaportului, de la sediul Ambasadei din București a Federației Ruse. Durata maximă a șederii în Federația Rusă pe baza vizei turistice este de până la 30 de zile. Costul vizei turistice este de 41 dolari. Moscova este un oraș imens, cu peste 11 milioane de locuitori și cu o suprafață de 2.500 kilometri pătrați. Bucureștiul are o suprafață de doar 228 kilometri pătrați. De aceea, turiștii trebuie să aibă obligatoriu un ghid al orașului, pentru a bifa cât mai multe obiective turistice. Cel mai eficient mijloc de transport este metroul, care are numai puțin de 12 linii și 206 stații.

Cel mai vizitat loc din Moscova este Piața Roșie, cea care separă Kremlinul, fosta reședință imperială, actual sediu al președinției ruse, de zona comercială, Kitay-gorod. În Piața Roșie nu are cum să fie ratată Catedrala Sfântul Vasile, cu arhitectura și culorile ei care reprezintă un magnet pentru turiști. Mânăstirea Novodevichy, cu cupolele ei aurite, este un alt punct de atracție, fiind inclusă, în 2004, în Patrimoniul Mondial UNESCO. Alte locuri care merită a fi vizitate sunt strada Arbat, unde au locuit scriitori și artiști celebri, Teatrul Bolshoi, leagănul baletului rus, dar și Galeria Tretiakov, numită azi Muzeul de Artă al Moscovei.

Teatrul Bolshoi Moscova
Teatrul Bolshoi este considerat leagănul baletului rus

 

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si