Câte tipuri de tractoare agricole există?

În acest articol veți face cunoștință cu 4 dintre cele mai folosite echipamente din acest sector.

Author: Diana Puiu marți 14 martie 2023 , 11:02

Câte tipuri de tractoare agricole există?

Câte tipuri de tractoare agricole există?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un tractor agricol este unul dintre cele mai distinctive și versatile utilaje din acest sector. De fapt, este poate cel mai importantă dintre toate utilajele agricole, deoarece este folosit împreună cu o varietate de echipamente și accesorii, pentru a îndeplini diferite sarcini în domeniu. Acestea includ aratul, lucrarea solului, disecarea, semănatul, printre altele.

Așadar, ce fel de tractoare există astăzi? Iată care sunt acestea, cu o prezentare generală a unora dintre caracteristicile și specificațiile lor notabile, pentru a ilustra gamă largă de mașini disponibile.

Citește și: VIDEO- Fermierii din România nu mai muncesc pământurile

Tractoare de livadă. Acest tip de tractoare agricole a fost conceput pentru a fi utilizat exclusiv în livezi. În ceea ce privește designul lor, aceste tractoare sunt de obicei foarte înalte, ceea ce permite utilizatorului să culeagă fructe sau să taie pomi. Suprafața exterioară a tractorului este fără obstacole, se poate intra printre copaci fără nicio problemă.

Unul din cele mai mari avantaje este acela că pot fi folosite în multe tipuri de livezi, indiferent de ce s-a plantat acolo, fie că este vorba de pomi fructiferi sau de struguri. De asemenea, aceste tractoare de livadă sunt atât de personalizate încât până și anvelopele sunt concepute pentru a se potrivi cu livada ta. 

Citeste si: Cât costă pachetele de 25 de kilograme de alimente primite de români pentru sărbătorile de Paște 2023 și ce conțin acestea- kanald.ro

Citeste si: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV: Noi reguli pentru șoferi în Codul rutier: o definiţie mai clară pentru intersecţia cu sens giratoriu

Tractoare compacte. În timp ce mașinile mai mici pot fi suficiente pentru pasionații de stil de viață rural, tractoarele compacte sunt adesea necesare pentru operațiuni mai mari. Ele pot fi folosite în podgorii sau în livezi cu pomi fructiferi. Sunt construite în așa fel încât utilizatorul să poată sta confortabil și să culeagă fructele sau să tundă pomii în același timp. Cel mai mare avantaj al tractoarelor compacte este că pot fi adaptate tuturor tipurilor de livezi, în special celor mari. Sunt de dimensiuni medii, deci consumă puțin combustibil, ceea ce economisește bani. În plus, un tractor compact este compatibil cu încărcătoarele frontale și buldoexcavatoarele. Acest tip de tractor este capabil să efectueze lucrări de câmp, precum și să transporte cereale și orice tip de producție de fân. La fel, pot fi ideale pentru fermele mici sau companiile dedicate grădinăritului, transportului animalelor sau lucrărilor rutiere.

Citește și: Bărbat surprins cu ATV-ul pe pârtia Cocoșul din Predeal, sancționat de jandarmi

Tractoare autonome. Tractoarele autonome pot fi controlate sau conduse de inteligența artificială. De fapt, acestea ar putea fi tractoarele agricole sau industriale ale viitorului, deoarece profită de combinația de computere, GPS, tehnologie de drone și sateliți. Acest tip de tehnologie agricolă a fost concepută pentru a procesa și calcula propria poziție și viteză și pentru a evita obstacolele din câmp precum oameni, animale și obiecte. Tractoarele fără șofer pot fi complet autonome sau supravegheate de la distanță. Astfel, se evită nevoia de personal, deoarece dintr-o singură locație, un singur operator poate controla un număr nelimitat de tractoare.

Citește și: Atenție, șoferi! Amenzi mari în 2023 pentru cruciulițe sau icoane pe parbriz

Citeste si: ”Am simțit că este o investiție din care toată lumea va ieși câștigătoare.” Ce afaceri au avocatul Adrian Cuculis și partenera lui de viață. Cei doi au trecut printr-o dramă cumplită- kfetele.ro

Citeste si: Cel mai bine păzit secret al Clarei Chia Marti din dormitor! Motivul pentru care Pique a ales-o fără să stea pe gânduri în defavoarea Shakirei- radioimpuls.ro

Tractor utilitar. Tractoarele utilitare sunt ieftine și cele mai preferate de fermieri, deoarece se potrivesc multor aplicații diferite, cum ar fi îngrijirea gazonului, amenajarea peisajului, întreținerea animalelor și multe altele. Indiferent de dimensiunea proprietății, un tractor utilitar este perfect potrivit pentru versatilitate, pentru a vă ajuta să efectuați toate tipurile de operațiuni agricole. De asemenea, aceste tractoare variază de la 23 la 46 de cai putere și sunt echipate să încorporeze o serie de unelte și accesorii agricole, inclusiv mașini de remorcare precum motocultoare, combine, mașini de tuns și multe altele.

După cum puteți vedea, tractoarele reprezintă o parte importantă a mecanizării fermei și optimizează productivitatea. Acum, având în vedere aceste tipuri de echipamente, veți putea ști care este cel mai bun tractor agricol pentru dumneavoastră. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si