Câți români s-au vaccinat împotriva coronavirusului

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, miercuri, 5 august 2021, bilanțul de vaccinare din România. Află câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore.

Author: Andreea Bolocan joi 05 august 2021 , 19:19

Bilanțul de vaccinare al României  covid-19 vaccin
Bilanțul de vaccinare al României [Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 15.295 de persoane, dintre care 11.072 cu prima doză, iar 4.223 cu a doua doză.

„Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan şi instantaneu, apar diferenţe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp”, a transmis CNCAV.

Numărul total al persoanelor vaccinate cu prima doză de la debutul campaniei este de 5.046.801, din care 4.901.926 cu schema completă. De asemenea, numărul total de doze administrate din 27 decembrie 2020 este 9.471.723.

Citeste si: Țara-surpriză din top 5 state decimate de COVID-19. Un nou prag de infectări depășit la nivel mondial

Câți români s-au vaccinat cu serul Pfizer

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer-BioNTech (în ultimele 24 de ore): 3.564 de persoane vaccinate cu o doză; 4.008 de persoane vaccinate cu a două doză.

Câți români s-au vaccinat cu serul Moderna

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore): 87 persoane vaccinate cu o doză; 153 persoane vaccinate cu a două doză.

Câți români s-au vaccinat cu serul AstraZeneca

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): 11 persoane vaccinate cu o doză; 62 de persoane vaccinate cu a două doză.

Doze de vaccin[Sursa foto: PixaBay]

Câți români s-au vaccinat cu serul Johnson & Johnson

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Johnson & Johnson (în ultimele 24 de ore): 7.410. Vaccinul nu necesită rapel.

Citeste si: România va dona peste 1 milion de doze de vaccin către Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam

Câte reacții adverse s-au înregistrat în ultima zi

Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare: 6, dintre care 1 la serul Pfizer-BioNTech şi 5 la Johnson & Johnson.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si