Câți sportivi români vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a anunțat câți români vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo și cine va purta drapelul țării noastre.

Author: Andreea Bolocan vineri 02 iulie 2021 , 19:49

Jocurile Olimpice 2020, cine va purta drapelul României si cati sportivi vor participa
Jocurile Olimpice 2020, cine va purta drapelul României[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Echipa Olimpică a ajuns la 100 de sportivi, a anunţat, vineri, COSR, subliniind că din lot vor face parte şi Monica Niculescu şi Raluca Olaru, care vor în turneul de tenis la dublu feminin.

" Echipa Olimpică a ajuns la 100 de sportivi. Ultimii tricolori care au fost incluşi în Team Romania sunt: Bianca Ghelber (atletism- aruncarea ciocanului), Andrea Miklos (atletism, 400 m), Alexandru Novak (atletism, suliţă), Bianca Costea (înot), Monica Niculescu (tenis, dublu feminin) şi Raluca Olaru (tenis, dublu feminin)", a anunţat COSR.

Potrivit sursei citate, înotătoarea Bianca Costea, născută în 26 ianuarie 2005, devine cel mai tânăr membru al Echipei Olimpice Team Romania. Ea este medaliată cu aur, la 50 m liber, la Festivalul Olimpic al Tineretului European Baku 2019 şi a primit un loc cotă din partea Federaţiei Internaţionale de Nataţie.

La ziua începerii competiţiei Bianca Costea va avea 16 ani 5 luni şi 27 de zile. Colegul ei de disciplină sportivă, David Popovici va avea în ziua deschiderii Jocurilor 16 ani 10 luni şi 8 zile.

Citeste si: Vești bune pentru o româncă care participă la Wimbledon

Cine va purta drapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Anul acesta, în premieră pentru România la Jocurile Olimpice, vor exista doi sportivi care vor întinde drapelul țării noastre. Este vorba despre canotoarea Mădălina Bereş şi înotătorul Robert Glinţă. Cei doi au fost desemnaţi purtătorii de drapel ai echipei României la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, în urmă cu câteva zile.

În urmă cu câteva luni, s-a iscat o întreagă controversă privind portdrapelul României la Tokyo. Considerată sportiva cu cele mai mari șanse să poarte steagul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, Simona Halep a fost atacată dur de fosta înotătoare Beatrice Câșlaru.

Cine va purta drapelul României la JO 2020[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: EURO 2020: Schimbări majore pentru semifinale și finală. Ce a decis guvernul britanic

Premieră pentru România la Jocurile Olimpice

La o săptămână după anunțul Simonei că nu va participa la JO de la Tokyo, Comitetul Executiv al COSR a decis prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, pe 23 iulie. Este pentru prima oară când România are doi purtători de drapel.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si