Numărul şcolilor cu ore online din cauza cazurilor de COVID, în creştere

Numărul unităţilor de învăţământ din Vrancea care îşi suspendă cursurile din cauza numărului mare de cazuri COVID 19 creşte, numărul elevilor care învaţă online depăşind 12.000.

Georgiana Balaban, luni 15 martie 2021 , 16:19

școli închise din cauza coronavirus
Tot mai mulți elevi trec la cursurile online.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit situaţiei întocmite luni de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, 57 de unităţi cu personalitate juridică şi 135 de structuri arondate îşi desfăşoară activitatea în Scenariul 2. Concret, peste 12.500 elevi fac cursuri online, în timp ce 14.672 merg zilnic în sălile de clasă. Scenariul galben presupune prezenţa fizică în săli, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, dar şi a elevilor din anii terminali.

Citeste si: Stare de alertă martie 2021. Ce restricţii noi au intrat în vigoare?

Coronavirus continuă să facă ravagii

Pe de altă parte, o unitate de învăţământ cu personalitate juridică şi trei structuri arondate se află în Scenariul 3, adică 101 elevi îşi desfăşoară activitatea „faţă în faţă", în vreme ce 48 de elevi participă la cursuri online.

Citeste si: Situația cazurilor de COVID-19 în școli: încă 376 de elevi confirmaţi pozitiv

școli închise din cauza coronavirus
Cursuri online din cauza pandemiei de covid-19.[Sursa foto: google]

De la debutul celui de-al doilea semestru şcolar şi până luni, în şcolile şi grădiniţele din judeţul Vrancea s-au înregistrat 31 de cazuri COVID-19. 9 elevi şi 22 de cadre didactice s-au infectat cu coronavirus, motiv pentru care 9 clase ce cuprind 217 de elevi, au suspendate cursurile în sistem „faţă în faţă" pentru o perioadă de 14 zile.

Citeste si: În ce condiții vor susține elevii examenele naționale, dacă mai multe localități din țară vor fi carantinate

De asemenea, 77 de elevi din Vrancea, precum şi 31 de cadre didactice, îşi desfăşoară activitatea în sistem exclusiv online, din motive medicale, aflându-se în diferite grupe de risc medical.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre închiderea școlilor: ”Suntem obligați să...”


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si