Ce ar trebui să conţină meniul elevilor în programul ”Masa caldă în şcoli” Copiii ar avea parte de o alimentaţie sănătoasă
Programul ”Masa caldă în şcoli” este în continuare un proiect pilot, deşi se află în al treilea an.

În Programul ”Masa caldă în şcoli” sunt implicate 50 de şcoli, deşi derularea lui este aprobată de trei ani. Abia acum Ministerul Educaţiei pune în dezbatere normele de aplicare ale acestui program, după ce au trecut 3 luni de la începerea anului şcolar.
Iată care este meniul care ar trebui dat copiilor în cadrul acestui program, conform propunerii avizate de Ministerul Educaţiei şi de Institutul de Sănătate Publică:
Ciorbă de legume
Supă de pui cu legume
Ciorbă de văcuţă cu legume
Legume cu piept de pui la grătar
Mâncare de mazăre cu piept de pui
Pilaf cu legume şi
ficăţei de pui
Piure de morcov cu grătar de pui
Piure de cartofi cu piept de curcan
Mâncare de varză dulce cu friptură la cuptor
Ghiveci de legume cu pui
Orez cu legume şi pui la tava
Sufleu de broccoli cu brânză
Cartofi gratinaţi cu piept de pui la grătar
Tocană de legume cu orez brun
Piure de cartofi cu sfeclă şi chifteluţe de legume
Omletă
Sufleu de conopidă, broccoli şi brânză la cuptor
Dovlecel umplut cu brânză la cuptor
Ciuperci la cuptor umplute cu brânză (pentru copiii cu vârsta mai mare de 7 ani)
Macaroane cu brânză
Cartofi franţuzeşti (la cuptor cu brânză şi ou)
Quinoa cu legume
Sandvici cu unt, şuncă, caşcaval şi legume (roşii, castravete, salată)
Sandvici cu piept de pui la grătar sau pulpă de pui dezosată la grătar cu legume crude (gogoşar, varză, morcov).
Salată de fructe (măr, pară, caisă, piersică, banană, portocală)
sursa: edupedu.ro

