Citeste si: VIDEO- Voluntarii îi ajută pe medici. O gură proaspătă de aer

”Astăzi, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au descins la 23 de locaţii si la o farmacie din Bucureşti, după ce mai multe persoane ar fi cumpărat în mod ilegal dintr-o farmacie şi ar fi comercializat medicamente ce ar necesita în mod legal prescripţie medicală, întrucât ar conţine droguri de risc sau mare risc”,

a transmis, vineri, Poliţia Română.

Acţiunea s-a petrecut în judeţele Mureş, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Sibiu, Neamţ, Prahova, Buzău, Cluj, Constanţa, Bihor, Bacău, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti

”În cadrul activităţilor, au fost descoperite ca fiind deţinute ilegal medicamente conţinând substanţe stupefiante sau psihotrope, plicuri cu substanţe despre care există indicii că sunt droguri de mare risc(cocaină), cannabis sub formă de muguri şi o cultură indoor de cannabis constituită din 8 plante. Totodată, au fost ridicaţi, în vederea indisponibilizării, 5.780 de lei, despre care există indicii că ar proveni din comercializarea ilegală a medicamentelor cu conţinut stupefiant, precum şi diferite înscrisuri”, a mai anunțat Poliţia.

Una dintre percheziţii a fost efectuată chiar la o farmacie din Bucureşti, unde au fost ridicate, în vederea cercetărilor, de la toate cele trei puncte de lucru ale acestei farmacii, date informatice privind gestiunea acestor medicamente.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Mai multe persoane ar fi procurat în mod ilegal dintr-o farmacie din Bucureşti medicamente ce ar conţine substanţe stupefiante sau psihotrope.

Medicamentele în cauză necesită în mod legal prescripţie medicală specială, întrucât conţin droguri de risc sau mare risc.

Citeste si: Ludovic Orban, despre testarea în masă

În perioada 2019-2020, persoanele bănuite ar fi comercializat medicamentele respective la peste 200 de persoane din România

Oamenii ar fi comandat aceste medicamente prin telefon sau printr-o reţea de socializare unde vânzătorii ar fi deţinut mai multe pagini de prezentare a produselor.

Autoritățile continuă faţă de şase persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinerea de droguri de risc şi mare risc, pentru consum propriu, fără drept.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si