Ce eveniment nemaiîntâlnit s-a produs fix înainte de execuţia Lisei Montgomery

Înainte de punerea în aplicare a pedepsei, Lisa Montgomery a făcut un gest care a uimit-o pe femeia care se ocupa cu execuţia.

Author: Andreea Bolocan joi 14 ianuarie 2021 , 14:50

lisa montgomery a fost ucisa executare cindamnata la moarte SUA crima
Ce eveniment nemaiîntâlnit s-a produs fix înainte de executarea Lisei Montgomery[Sursa foto: https://www.thelily.com/]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Lisa Montgomery, în vârstă de 52 de ani, născută în Kansas, a răspuns cu un singur cuvânt în momentul în care executoarea a întrebat-o dacă are ceva de spus înainte

de a fi ucisă în Terre Haute, Indiana, pentru uciderea lui Bobbie Jo Stinnett.

Refuzând să dea o ultimă declaraţie, Lisa Montgomery a răspuns „nu” în șoaptă

Montgomery, singura femeie aflată pe "culoarul morții federale", a murit la ora 1.31 dimineața (ora locală) după ce a primit injecția letală la complexul penitenciar federal din Terre Haute, Indiana.

Aceasta a fost condamnată la moarte după ce în anul 2004 a ucis-o pe Bobbie Jo Stinnett, în vârstă de 23 de ani, o fată însărcinată în 8 luni. După ce a ucis-o pe Jo Stinnett, Lisa a tăiat-o și i-a scos copilul din burtă. Acesta trăiește și în ziua de azi și a fost crescut de către Lisa Montgomery.

Astfel, Lisa a devenit prima femeie executată în Statele Unite de aproape 70 de ani.

Citeste si: Crimă înfiorătoare! Deținuta condamnată la moarte în SUA a fost executată

Refuzul ei de a da ultimele cuvinte a fost în contrast cu ultimele două execuții din SUA

Ultima persoană executată înainte de Montgomery, Alfred Bourgeois, a negat torturarea și uciderea fiicei sale. Chiar înainte de execuția sa din 11 decembrie, tânărul în vârstă de 56 de ani a spus: "Îl rog pe Dumnezeu să ierte pe toți cei care au complotat și au jefuit împotriva mea și au pus dovezi false.

Criminalul condamnat Brandon Bernard, care a fost executat cu o zi înainte de Bourgeois, și-a folosit ultimele cuvinte pentru a-și cere scuze față de familiile victimei sale.

Citeste si: Cine este femeia condamnată la moarte și care va fi executată

Ce s-a mai întâmplat înainte de executarea Lisei Montgomery

Un judecător a amânat execuția lui Montgomery din motive de sănătate mintală cu câteva ore înainte ca ea să primească injecția letală în ziua de marți. Cu toate acestea, Curtea Supremă a SUA a anulat această decizie, reprezentanții legali ai criminalului lovind decizia.

Kelley Henry, avocatul lui Montgomery, a numit execuția în așteptare „exercitarea vicioasă, ilegală și inutilă a puterii autoritare”.

Montgomery le-a spus altora că este însărcinată înainte de ucidere, în ciuda faptului că a fost sterilizată într-o operație pe care a afirmat că a fost presată de mama ei. Totodată, fostul ei soț a cerut custodia a doi dintre copiii ei înainte de crimă și a amenințat că îi va expune minciunile legate de sarcină.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si