Ce înseamnă blackout, fenomenul care sperie întreaga Europă?

Ce înseamnă blackout, fenomenul care sperie întreaga Europă? Ministrul austriac al Apărării a făcut recent un avertisment privind o posibilă pană de curent de 14 zile, în toată Europa.

Author: Alina Raducu marți 02 noiembrie 2021 , 11:05

Ce înseamnă blackout, fenomenul care sperie întreaga Europă?

Ce înseamnă blackout, fenomenul care sperie întreaga Europă?

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Klaudia Tanner, ministrul austriac al apărării, a făcut un anunț cu privire la acest scenariu care îi îngrozește pe mulți europeni. După ce a supravegheat manevrele și acțiunile militare, există o mare posibilitate de întrerupere a curentului electric care va afecta servicii precum computerele, telefoanele mobile și sursele de energie electrică din locuințe. 

Ministrul Apărării din Austria, anunț despre fenomenul blackout, o pană de curent care ar putea afecta toată Europa

Însă, acesta mai menționează că pana de curent nu ar avea loc numai în Austria, ci ar urma să aibă loc în toată Europa.

Tot Klaudia Tanner a mai spus că întrebarea nu e dacă va fi o întrerupere de current imensă, ci mai degrabă întrebarea este „când va fi”.

Ea a mai adăugat că acest pericol este subestimat de toți și că ar putea avea consecințe catastrofale, conform Euroweeklynews.

Totodată, pentru a putea face populația conștientă de acest scenariu sumbru, guvernul austriac lansat o campanie de conștientizare care se va desfășura pe parcursul acestei luni. Aceasta nu va apărea dor în mass-media, dar mii de afișe au fost distribuite și în orașele austriece. Ministrul austriac al Apărării a ținut să promoveze această campanie inclusiv pe rețelele sociale.

Ce înseamnă blackout, fenomenul care sperie întreaga Europă?

Ce înseamnă blackout, fenomenul care sperie întreaga Europă?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Jaf la raft! Producătorii de ulei, de zahăr și de unt s-ar fi înțeles să scumpească prețurile intenționat. Consiliul Concurenței a început investigațiile- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer a vorbit despre medicul estetician cu care Deea a fost acuzată că l-a înșelat- wowbiz.ro

Citeste si: Criza politică se adâncește. Ce urmează după retragerea lui Nicolae Ciucă. Liderii PSD și USR ies la rampă

Campanie de conștientizare pentru austrieci: „Ce să faci când totul se oprește”  

Astfel, sloganul campaniei de conștientizare este „Ce să faci când totul se oprește” și are ca obiectiv conștientizarea populației cu privire la măsurile care trebuie luate atunci când are loc o pană de curent de o asemenea amploare.

De asemenea, în campania de constientizare realizată de austrieci se oferă și sfaturi despre achizitionarea lucrurilor si alimentelor esentiale pentru câteva zile, precum lumânări, baterii și multă apă.

O altă măsură eficientă a campaniei ar fi să se convină asupra unui punct de întâlnire cu familia și prietenii și să încerce să colaboreze pe cât posibil cu vecinii.

Citeste si: Sorin Grindeanu a fost votat președinte interimar al Camerei Deputaților

Totodată, această întrerupere de curent la nivelul unui întreg continent ar putea avea efecte devastatoare asupra oamenilor, aceasta poate face ca semafoarele, bancomatele, telefoanele și internetul să nu mai funcționeze. Însă, nu ar fi prima dată: o pană de curent a avut loc în 1989, în Quebec, Canada. Atunci, autoritățile nu au confirmat niciodată vreo cauză specifică, sugerând, pur și simplu, că aceasta se poate datora defecțiunilor tehnice, defecțiunilor sistemului sau supraîncărcărilor.

Citeste si: “Mi-am format un principiu de viață care s-ar putea să supere pe multă lume.” Dinu Maxer a dezvăluit motivele reale ale divorțului- kfetele.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

Citeste si: Direcția de Sănătate Publică București anunță noi reguli pentru testarea la domiciliu

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si