Un videoclip devenit viral de pe TikTok îi sperie pe internauți. Ce s-ar întâmpla dacă Pământul ar pierde oxigenul timp de cinci secunde? Înregistrarea video arată o realitate alarmantă.

Toate vietățile de pe Pământ au nevoie de oxigen pentru a putea trăi. Este posibil să supraviețuim câteva minute fără oxigen, însă un timp îndelungat fără acesta duce la deces.

Ce s-ar întâmpla dacă Pământul ar rămâne fără oxigen timp de cinci secunde?

Andrew Cote, un cercetător de la Universitatea British Columbia, ar explica cum ar arăta lumea dacă oxigenul de pe Pământ nu ar mai exista, chiar și pentru cinci secunde.

Dacă acest lucru s-ar întâmpla, oamenii s-ar alege cu arsuri solare din cauza faptului că stratul de ozon ar fi distrus. Acesta din urmă ne protejează de mare parte a luminii UV care vine de la Soare. 

Citește și: VIDEO- Optimus, cel mai sensibil robot. Elon Musk face un nou pas în integrarea roboților în viața de zi cu zi

În plus, alte schimbări ar putea apărea. Spre exemplu, urechile interne ar exploda, din cauza pierderii semnificative de presiune din aer. Auzul s-ar pierde și el, ulterior.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

planeta pamant

Ce s-ar întâmpla dacă Pământul ar pierde oxigenul timp de cinci secunde? Înregistrarea video arată o realitate alarmantă.

[Sursa foto: Vecteezy]

Geoffrey Widdinson, un inginer din Texas, a explicat că cel mai probabil nu am putea simți că rămânem fără oxigen.

„Corpurile noastre nu pot detecta deficiența de oxigen, putem detecta doar nivelurile ridicate de dioxid de carbon. Atâta timp cât CO2 nu se acumulează în sângele nostru, nu ne simțim că ne sufocăm”, a explicat acesta, conform UNILAD.

Se pare că sute de milioane de mașini s-ar putea opri dintr-o dată. Acesta ar fi unul dintre semnele evidente că ceva oribil se întâmplă. 

@mulligan.tv

If earth lost oxygen for 5 seconds

♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs- Skittlegirl Sound

Cât de important este oxigenul

Oxigenul este foarte important pentru sănătatea noastră, iar fără acesta organismul nu ar putea funcționa așa cum o face în mod obișnuit. Fără oxigen putem supraviețui aproximativ 4-5 minute. Este important ca în corpul uman să existe oxigen pentru că acesta ajută la eliminarea toxinelor din organism. Astfel, sistemul imunitar poate face față bolilor.

femeie in natura

Iată de ce este atât de important oxigenul pentru organism.

[Sursa foto: Vecteezy]

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO. „Și-au băgat picioarele în saci de gunoi”. Imagini amuzante cu doi polițiști din Constanța care au rămas cu mașina blocată în baltă, pe plajă. Cum au decis să iasă din încurcătură

În anii '90, concentrația de oxigen ajunsese în marile orașe la 15%, iar în zonele industriale până la 10%. Comparativ cu vremurile trecute, concentrația de oxigen din aer a scăzut foarte mult, iar acest lucru se întâmplă din cauza poluării, tăierii masive a pădurilor, fumatului, sedentarismul, stresul, dar și alți factori de acest fel, conform art-cluj.ro

Lipsa de oxigen din organism poate duce la apariția unor simptome cum ar fi insomnia, amețelile, oboseală, infecții respiratorii și dificultăți e concentrare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si