Ce spune Comisarul UE despre atacul împotriva Capitoliului din Washington

„Atacul împotriva Capitoliului din Washington va marca începutul unei ere de reglementări mari stricte pentru media social”, a declarat, luni, comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, care a comparat violenţele cu atacurile din 11 septembrie 2001, care au condus la o campanie globală de combatere a terorismului, informează Reuters.

Author: Alina Raducu marți 12 ianuarie 2021 , 07:24

Ce spune Comisarul UE despre atacul împotriva Capitoliului din Washington
Ce spune Comisarul UE despre atacul împotriva Capitoliului din Washington
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Aşa cum 9/11 a marcat o schimbare de paradigmă pentru securitatea globală, 20 de ani mai târziu asistăm la rol de înainte şi după al platformelor digitale în democraţia noastră”, a scris Breton într-un articol publicat în Politico.

Twitter a suspendat definitiv, vineri, contul personal al preşedintelui american Donald Trump şi accesul la cei aproape 90 de milioane de adepţi ai săi, invocând riscul incitării în continuare la violenţă, după ce Trump a îndemnat mii de susţinători ai săi să meargă la Capitoliu.

Declarațiile Comisarului UE despre atacul împotriva Capitoliului din Washington 

”Dacă exista cineva care încă se mai îndoia că platformele online au devenit actori sistemici în societăţile şi democraţiile noastre, evenimentele de săptămâna trecută de pe Capitol Hill” au

fost răspunsul lor, a scris Breton.

Blocând contul lui Trump, companiile de socializare şi-au recunoscut în cele din urmă responsabilitatea, datoria şi mijloacele de a preveni răspândirea conţinutului viral ilegal, a adăugat el.

Citeste si: Premierul britanic: Trump ”a greşit în totalitate” încurajându-şi susţinătorii să intre în Capitoliu

”Nu mai pot să-şi ascundă responsabilitatea faţă de societate, susţinând că oferă doar servicii de găzduire”, a spus membrul Executivului UE

Între timp, Ungaria a criticat Twitter pentru că a intervenit în conturile oficiale, după ce a suspendat contul guvernului de la Budapesta, în septembrie.

"Astăzi, cenzorii lor au mărit miza, au eliminat aproape 200 de adepţi ai mei, fără explicaţii", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, pe Twitter.

”Big Tech predică toleranţă şi pluralism. Ei vorbesc, dar nu fac ceea ce spun".

În decembrie, Comisia Europeană a anunţat proiecte de reglementări pentru un control mai strict al giganţilor tehnologici precum Google, divizie a grupului Alphabet, Facebook, Apple şi Amazon. Noile reguli ar obliga companiile să facă mai mult pentru a combate conţinutul ilegal, cum ar fi discursurile de ură şi manipularea intenţionată a platformelor.

Citeste si: O nouă lovitură pentru Trump. Contul de Twitter, suspendat permanent


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si