Ce sunt, de fapt, batoanele surimi? Un produs alimentar, originar din Japonia cu mai multe secole în urmă, surimi este format din proteine din peşte, în general dintr-un un soi mai ieftin. Carnea este fiartă, măcinată şi amestecată cu diverse substanţe care să-i dea consistentă apoi este modelată în forme de picioare de crab ori fructe de mare, care dacă ar fi adevărate, ar fi foarte scumpe.

Ce sunt, de fapt, batoanele surimi? Iată ce conțin aceste produse alimentare

Surimi este un aliment care are proprietăţi excelente de gelifiere, astfel încât să poată lua diferite forme. Tehnica de preparare surimi s-a dezvoltat în Japonia în 1974-1975, care a reprezentat importanță mare pentru globalizarea de surimi.

Statele Unite au început să fabrice surimi "crabstick" în 1981 şi are pe piaţă actuală o producţie de aproximativ 200 de milioane de lire sterline. 

Surimi, batoanele de crabi sau „crab stricks” sunt un produs hiperprocesat, mai exact o pastă produsă din resturi de peşte, de obicei, preparate din soiuri mai ieftine, deseori cu forme şi culori ce imită carnea de crab, homar sau alte crustacee și care de obicei se găsește sub formă de batoane.

Ce sunt, de fapt, batoanele surimi? Multe persoane le cumpără şi nici nu ştiu ce conţin

Ce sunt, de fapt, batoanele surimi? Multe persoane le cumpără şi nici nu ştiu ce conţin

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Adevărul despre creveţii prefierţi: Ce substanţe conţin?

Atsfel, pasta obținută pentru surimi este neapărat îmbibată cu zeci de chimicale și amestecată cu diverse substanţe care să-i dea miros artificial de crabi, culoare, consistență, pentru a putea fi modelată în forme de picioare, batoane de crab ori alte fructe de mare, precum calmar etc. Totodată, este foarte important pentru producători ca pasta fabricată să aibă proprietăţi ,,excelente” de gelificare, astfel încât să poată căpăta diferite forme.

De asemenea, conținutul de pește din surimi este, în cel mai bun caz, de aproximativ 40%, restul fiind apă, amidon, gelatină, prafuri de deshidratare, sare, aromă artificială de crab, coloranți, agenți de îngroșare, agent de gelificare (posibil caragenan), stabilizatori (posibil sorbitol, polifosfați). 

Citeste si: Adevărul despre condimentul preferat al românilor: Muştarul din România, bombă cu ceas pentru sănătatea noastră


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si