Cea mai puternică rugăciune de Sfântul Andrei

Sfântul Apostol Andrei este sfântul martir prăznuit de credincioșii ortodocși și catolici la data de 30 noiembrie. Sfântul Apostol Andrei este primul ucenic ales de Mântuitorul Iisus Hristos spre a-L urma. Sfântul Apostol Andrei este patronul României, Greciei, Spaniei, Rusiei, Siciliei și Scoției.

Alina Raducu, sâmbătă 28 noiembrie 2020 , 19:58

Cea mai puternică rugăciune de Sfântul Andrei
Cea mai puternică rugăciune de Sfântul Andrei
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De asemenea, steagul scoțian reprezintă crucea sfântului Andrei, crucea pe care a fost martirizat acesta la Patras, Ahaia, Grecia, pe 30 noiembrie 60, în timpul domniei împăratului roman Nero.

Sfântul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul României pentru că a propovăduit Evanghelia și cuvântul Domnului pe meleagurile mioritice, a creștinat zona Dobrogei, dovadă fiind toponimele din regiunea dintre Dunăre și Marea Neagră, cum ar fi Peștera Sfântului Andrei sau Paraiasul Sfântului Andrei.

Mai jos veți regăsi cea mai puternică rugăciune către Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României pe care o puteți rosti în această zi sfântă. Nu doar pentru sănătatea dumneavoastră şi a familiei dumneavoastră, dar și pentru a tuturor credincioșilor din lume.

Cea mai puternică rugăciune de Sfântul Apostol Andrei

„În numele Tatălui, și Fiului, și Sfântului Duh, Domnului să ne rugăm!

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim. Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii.

Nu ne lăsa, Doamne, nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin”.

Se spune că această rugăciune vă ferește de necazuri și vă apără casa și familia de primejdii. Totodată, de Sfântul Andrei,pe 30 noiembrie, este bine să mergeți la biserică, dar dacă nu o faceți în mod curent, să vă rugați la icoana Sfântului Apostol Andrei pentru ocrotire, sănătate și noroc.

Citeste si: Sărbătoare mare astăzi pentru toți creștinii ortodocși din România

Ce nu trebuie să faci de Sfântul Andrei?

În ziua în care îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, în data de 30 noiembrie nu este bine să munciți, femeile nu trebuie să facă niciun fel de curățenie, să spele, să coasă, nici măcar să se pieptene ca să nu le meargă rău în anul următor. Totodată nu se face pomană şi nu se dă nimic cu împrumut.

În tradiția populară românească, ziua Sfântului Apostol Andrei este supranumită și Ziua Lupului. Legendele spun că lupii coboară din munte în noaptea dintre 29 și 30 noiembrie și se adună în haite de câte 12. Ar fi bine să vă feriți în a le rosti numele acestora pentru a nu vă întâlni cu ei în următorul an!

Citeste si: VIDEO - Rugăciunile ne pot alina singurătatea, spun preoții


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Emily Burghelea a aflat daca va avea fetita sau baietel! Cum a facut ANUNTUL frumoasa... Emily Burghelea a aflat daca va avea fetita sau baietel! Cum a facut ANUNTUL frumoasa vedeta in direct
demamici.ro
A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro A devenit mamă de gemeni după ce-a pierdut 14 sarcini | Demamici.ro
b1.ro
A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a... A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...
monitorulcj.ro
Dosare respinse pe bandă rulantă la Poliția Animalelor. Motive SUSPECTE sau de-a... Dosare respinse pe bandă rulantă la Poliția Animalelor. Motive SUSPECTE sau de-a dreptul ridicole: SCRISUL ILIZIBIL de pe avizul psihologic. IPJ nu dă explicații!
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si