Celebrul rapsod Nicolae Furdui-Iancu nu are câștiguri așa impresionante din muzica populară! Vezi cât încasează interpretul pentru prestațiile lui

Nicolae Furdui- Iancu (64 de ani) este unul dintre marii interpreți de muzică populară ai țării.

Author: Petru Luca vineri 11 septembrie 2020 , 16:43

Furdui-Iancu
Nicolae Furdui - Iancu promovează folclorul moților
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nicolae Furdui-Iancu (64 de ani) este unul dintre marii interpreți de muzică populară ai României. Foarte iubit în zona Apusenilor, dar apreciat și în restul țării, Furdui Iancu a încercat acum mai bine de un deceniu să intre și în viața politică autohtonă,

candidând pentru postul de consilier județean în Alba. Originar din satul Sohodol, Furdui- Iancu nu a obținut suficiente voturi,  dar a fost nevoit să respecte procedura și să își depună declarația de avere. Așa se face că publicul a aflat că, la nivelul anului 2008, cunoscutul solist de muzică populară raporta suma de 50.000 lei câștigați anual din concerte/ evenimente, adică 4166 lei pe lună. 

Citeste si: Fiul Ilenei Ciuculete a luat-o razna! Acordeonistul Mugurel Sfetcu cere judecarea și expulzarea lui Raed Arafat, pe care îl consideră vinovat pentru decesele cauzate de coronavirus!

Peste 9 ani, în 2017, când fiul său a candidat la o funcție publică în județul Brașov, s-au aflat din nou veniturile oficiale provenite din muzică ale îndrăgitului rapsod. 

Furdui Iancu
Rapsodul în prispa casei din Sohodol

Sumele erau defalcate, fiind primite de la diverse primării sau organizații culturale, inclusiv de la Ministerul de Externe: 13.895 lei (Mun. Cluj-Napoca), 795 lei (Centrul Cultural Augustin Bena), 2.120 lei (Ansamblul Cindrelul), 11.700 de lei (Mun. Onesti), 7.984 de lei (Centrul Cultural Casa Artelor), 7.762 de lei (com. Ciocanești), 13.942 de lei (Centrul Cultural Augustin Bena), 14.911 lei (Ansamblul Cindrelul), 5.634 de lei (Casa de cultura Covasna), 5.800 de lei (Ministerul Afacerilor Externe) și 1.195 de lei (TVR).

Nicolae Furdui- Iancu are un succes uriaș în rândul românilor din străinătate, mai ales în SUA și Canada

În total, Nicolae Furdui-Iancu a primit din muzică 85.738 lei, adică 7100 lei pe lună pentru aparițiile în diverse spectacole, concerte sau evenimente festive. Deși suma nu este neapărat mică, ea este totuși departe de realitate, tariful lui Nicolae Furdui-Iancu pentru un concert sau un singur eveniment depășind oricând 2000 de euro. În ultimii ani, solistul de muzică populară a înregistrat un extraordinar succes de casă în rândul românilor plecați în străinătate, dovadă și concertele anuale pe care Furdui-Iancu le are în Statele Unite și în Canada.  

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si