Cifre îngrijorătoare: 443 de focare de pestă porcină sunt active în România

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis, vineri, că 443 de focare de pestă porcină sunt active la nivel naţional.

Author: Andreea Bolocan vineri 26 februarie 2021 , 16:48

judetul braila pesta porcina africana in romania
Pesta porcină africană
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”În data de 25.02.2021 erau active un număr de 443 de focare PPA, din care 7 focare în exploataţii comerciale şi 6 focare în exploataţii comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 91.584

de porcine”, a transmis, vineri, ANSVSA.

22 de focare noi de Pestă Porcină Africană

Potrivit sursei citate, în intervalul 18.02.2021 – 25.02.2021 au fost înregistrate 22 de focare noi PPA şi au fost stinse 17 focare. Astfel, de la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.070 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

”În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lo r”, a transmis instituţia.

Citeste si: VIDEO- Soluția Guvernului pentru problema urșilor -să-i ucidă în masă

Vești bune pentru județul Brăila

Ultimul focar de pestă porcină africană identificat în gospodăriile din județul Brăila va fi stins în acest sfârșit de săptămână, ne-a informat Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), cu precizarea că respectivul focar a fost confirmat, în urmă cu câteva săptămâni, într-o gospodărie din comuna Tudor Vladimirescu. Între timp, porcii infectați cu virusul pestei porcine au fost eutanasiați, s-au făcut dezinfectările de rigoare, iar perioada de carantină se termină la sfârșitul acestei luni. Alte 10 focare active din exploatații nonprofesionale de pe teritoriul comunelor Mărașu și Frecăței au fost declarate stinse în data de 23 februarie.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire de pestă porcină africană în România: În ce județ s-a răspândit

”Precizăm că rămân în vigoare restricțiile în ceea ce privește circulația suinelor de pe raza  localităților Brăila, Vărsătura și Chiscani, incluse  în zona infectată/afectată datorită evoluției cazurilor de pestă porcină africană la mistreți. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brăila monitorizează în permanență circulația animalelor, în special al suinelor, atât din exploatații comerciale cât și din gosăpodăriile nonprofesionale, prin medicii veterinari de liberă practică din comune și medicii veterinari oficiali prin acțiuni de controale în exploatații și controale în trafic la mijloacele de transport animale vii”, ne-a informat DSVSA Brăila.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si