Românii au mers buluc la cimitire, frizerii și saloane de înfrumusețare. Cu toții profită de încetarea stării de urgență

De azi, 15 mai, a încetat starea de urgență, însă s-a instalat starea de alertă. Românii profită de relaxarea măsurilor de restricție impuse în perioada stării de urgență. Cu toții au mers buluc la cimitire, frizerii și saloane de înfrumusețare.

G.B., vineri 15 mai 2020 , 19:06

cimitire frizerii saloane stare de alertă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Oamenii sunt nerăbdători să revină la viața de dinaintea apariției covid-19. Cimitirele din Capitală au fost luate cu asalt de credincioși, pentru a se ocupa de curățarea și pomenirea celor dragi trecuți în neființă. Astfel, zeci de oameni au decis ca prima zi de „libertate” să o petreacă printre locurile de veci.

Cea mai grea perioadă pentru cei cu persoane decedate a fost de Paște, când, de Înviere, nu au putut aduce Lumină Sfântă la mormitele celor dragi.

Românii au mers buluc la cimitire, frizerii și saloane de înfrumusețare. Cu toții profită de încetarea stării de urgență

Citeste si: Declarația pe proprie răspundere a fost modificată! Ce prevede noul punct

Citeste si: Adrian Streinu Cercel, avertisment privind medicametul cu care au fost tratați pacienții cu coronavirus

Citeste si: Casa lui Sorin Cârțu a fost vandalizată. Gardul lui este acum plin de înjurături

Chiar dacă cimitirele se află în aer liber, și acolo oamenii trebuie să respecte distanța socială și măsurile de protecție.

„E foarte bine, de când așteptam, ne tot uitam la poartă și poarta era tot închisă”, a spus unul dintre oamenii prezenți în Cimitirul Bunavestire, din cartierul Giulești, potrivit Antena3.

cimitire frizerii saloane stare de alertă

Cetățenii sunt de părere că în cimitire, riscul de infectare este mult mai scăzut decât în alte locuri, spre exemplu în magazine, motiv pentru care sunt foarte mulțumiți de redeschidere.

Citeste si: Alerta in Romania: focar de infectie cu coronavirus la o mare manastire! Zeci de calugari sunt infectati

Tot astăzi s-au deschis și frizeriile și saloanele de înfrumusețare. De la primele ore, oamenii au format cozi la ușa acestora.

Oamenii sunt mai fericiți ca niciodată că și-au putut relua activitățile și obiceiurile de altă dată.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si