Cinci morţi în Marea Britanie, într-o epidemie de listerioză în spitale

Guvernul a dispus o investigaţie cu privire la alimentele din spitale, după ce cinci pacienţi au murit într-o epidemie de listerioză după ce au consumat sandviciuri şi salate preambalate, relatează The Associated Press şi AFP.

Author: A.N.C sâmbătă 15 iunie 2019 , 17:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Ministrul Sănătăţii Matt Hancock a anunţat sâmbătă că vrea ”o abordare nouă şi radicală” în privinţa mâncării servite în spitale.

PHE anunţa săptămâna trecută că ”au fost observate cazuri de infecţie cu listeria la şase pacienţi grav bolnavi, spitalizaţi în Anglia” şi că trei dintre aceşti pacienţi au murit.

”Din nefericire, unul dintre cei şase pacienţi grav bolnavi a decedat între timp”, iar ”unul dintre pacienţii al cărui caz a fost identificat astăzi (vineri) ca legat de această epidemie a murit, ceea ce ridică la cinci numărul deceselor legate de această epidemie”, a anunţat agenţia vineri.

PHE a identificat în total nouă cazuri de contaminare în această epidemie şi precizează că ”toate aceste cazuri de infecţie cu listeria au survenit la pacienţi spitalizaţi în Anglia”.

Trei dintre pacienţi au murit la spitale din Manchester şi Liverpool, în nord-vestul Angliei. Celelalte două locuri nu au fost dezvăluite.

Citeste si: Ginerele lui Becali, condamnat penal înainte de nuntă! Ce se va întâmpla în familia patronlui FCSB

Citeste si: Adriana Bahmuteanu se va opera de urgență! Intervenția este extrem de periculoasă: „Nu se bagă oricine. Există risc de deces”

Citeste si: Elena Udrea și Adrian Alexandrov se pregătesc de nuntă și de botezul fiicei lor! Primele declarații

Potrivit primelor elemente ale anchetei, infecţia pare săprovină de la produse preparate de către The Good Food Chain, retrase din spitale la 25 mai. Victimele decedate au consumat aceste produse înaintea acestei date.

PHE a anunţat că nu s-au raportat alte morţi după ce produsele suspectate au fost retrase, la sfârşitul lui mai.

The Good Food Chain şi-a încetat producţia pe perioada unei anchete menită să clarifice cicumstanţele exacte ale acestor infecţii, a precizat organismul, subliniind că riscul la adresa sănătăţii publice rămâne ”slab”.

Listeria este o bacterie care îmbolnăveşte uşor persoane sănătoase, dar care atinge persoanele slăbite- în vârstă, femei însărcinate, persoane care suferă de boli grave, precum cancerul şi diabetul- cărora le poate fi mortală.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si