Cine este omul din Ministerul Sănătății care a uitat să trimită o hârtie și a lăsat personalul din centrele de vaccinare neplătit

Cea care a uitat să semneze și să trimită către Ministerul Finanțelor solicitarea pentru plata personalului din centrele de vaccinare din toată țara este Amalia Șerban, directorul Direcției Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică din Ministerul Sănătății.

Author: Andreea Bolocan miercuri 17 martie 2021 , 12:51

centre de vaccinare buget amașia serban ministerul santatii
Amalia Șerban este cea de vină pentru neplata angajaților din centrele de vaccinare
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Amalia Șerban lucrează în Ministerul Sănătății încă din anul 2004 și ocupă funcții de conducere în instituție de 14 ani, din anul 2007, potrivit CV-ului său. Potrivit surselor HotNews.ro, este o apropiată a lui Alexandru Rafila, actual deputat PSD.

Amalia Șerban are mai multe sarcini decât ar fi normal

În altă ordine de idei, așa cum arată în acest moment organigrama Ministerului Sănătății, Amalia Șerban ar avea mai multe sarcini decât poate duce un singur angajat, întârzierea care a dus la întârzierea plății personalului din centrele de vaccinare fiind, posibil, o greșeală.

Ministerul Sănătății a trimis abia acum două zile solicitarea către Ministerul Finanțelor pentru a vira banii angajaților

Ministerul Sănătății a trimis abia acum două zile solicitarea către Ministerul Finanțelor pentru a vira banii pentru plata personalului din centrele de vaccinare, neplătit la timp în

toată țara. Ministerul Finanțelor spunea ieri că a primit ieri solicitarea și a început încă din aceeași zi să vireze o parte din bani, iar restul ar urma să fie virați astăzi.

Ce a declarat Vlad Voiculescu

De vină pentru întârziere este un funcționar public din Ministerul Sănătății, care "trebuia sa completeze o hârtie, să o semneze, să o trimită mai departe. Nu sunt lucruri pe care le face ministrul", declara ieri ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, fără a preciza despre ce funcționar public este vorba.

Citeste si: Vlad Voiculescu: Un funcţionar din Ministerul Sănătăţii este de vină că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit

"Am primit astăzi cererea Ministerului Sănătății, am operat-o", declara în urmă cu o zi, pentru HotNews.ro, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Cadrele medicale care lucrează în centrele de vaccinare nu au fost plătite la timp, iar această problemă este la nivelul întregii țării, afirma la începutul săptămânii coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță. Plata trebuie făcută de către Ministerul Sănătății, iar Gheorghiță a susținut că i-a semnalat de mai multe ori ministrului Sănătății această problemă. Întârzierea la plata personalului din centre este de două luni.

"Nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Da, există o întârziere. Cine e de vină? Un funcționar public din Ministerul Sănătății", spunea aseară Vlad Voiculescu.

Când a fost întrebat dacă mai rămâne acel funcționar public în funcție, ministrul Sănătății a răspuns: "Da, pentru ca legea este clară în cazul funcționarilor publici și nu poți schimba de ieri pe azi".

Citeste si: Aproape 7.000 de persoane din etapa a treia au fost vaccinate în cele nouă localităţi cu incidenţa de peste 4,5

Valeriu Gheorghiță a discutat și el despre această situație neplăcută

"Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație. Probabil că s-au făcut deja demersuri, dar până la urmă toată lumea așteaptă să-și primească banii. Din ceea ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare, nimeni nu a fost plătit", a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Centru de vaccinare

Potrivit Ordonanței de Urgență privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19, pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19, personalul medico-sanitar și registrator, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează:

a) 100 lei/oră pentru medici;

b) 50 lei/oră pentru asistenți medicali;

c) 25 lei/oră pentru registratori.

Sursa: HotNews


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si