Ciorba rădăuţeană: Reţeta originală. Cum se prepară, de fapt?

Cu siguranță ai mâncat măcar o dată în viață ciorbă rădăuțeană. Este o mâncare tradițională românească și este extrem de gustoasă. La fel de vestită ca ciorba de burtă, doar că se face cu carne de pasăre.

Author: Catalina Popa joi 05 august 2021 , 16:03

 Ciorba rădăuţeană: Reţeta originală. Cum se prepară, de fapt?
Ciorba rădăuţeană: Reţeta originală. Cum se prepară, de fapt?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rețeta de ciorbă rădăuțeană originală

Ciorba rădăuțeană a apărut pentru prima dată în anul 1979 în restaurantul „Nordic“ din Rădăuți (de unde și denumirea). Rețeta a fost concepută de o doamnă pe nume Cornelia Dumitrescu (maestru culinar), care a încercat să găsească o alternativă pentru cei cărora nu le place ciorba de burtă, reușind, astfel, să creeze o ciorbă mai ușoară, mai ieftină, și, de ce nu, chiar mai gustoasă.

Inițial, aceasta a folosit carnea de curcan în prepararea ciorbei, dar, din motive economice, a fost nevoită să treacă la carnea de pui, care era și este mult mai ieftină.

Citeste si: Ce trebuie să știi când pregătești friptura de pui la grătar. Secretele marilor bucătari

Ciorba rădăuţeană. Ingrediente necesare

1 pui întreg de cca. 1,2 – 1,5 kg (sau piese cu piele și os);
4 morcovi;
2 rădăcini de pătrunjel;
2 rădăcini de păstârnac;
1 țelină mică;
1-2 cepe;
1 ardei sau gogoșar;
3-4 lingurițe de sare (puneți 3 și mai vedeți după);
1 linguriță de piper boabe.
Pentru dres:
4-5 gălbenușuri proaspete;
500 g smântână fermentată cu min 20% grăsime;
50 g făină (2 linguri bune).

Ciorba rădăuţeană. Poți adăuga în plus la ciorba rădăuțeană pentru un plus de savoare:

- 4-6 căței de usturoi zdrobiți fin de tot (în mojar sau cu latul cuțitului);
- oteț după gust (se poate pune și direct în farfurie).

Citeste si: Reţetă de ardei umpluţi: Cât orez se pune?

 Ciorba rădăuţeană: Reţeta originală. Cum se prepară, de fapt?
Ciorba rădăuţeană: Reţeta originală. Cum se prepară, de fapt?

Ciorba rădăuţeană. Mod de preparare, pas cu pas:

Pentru a obține rezultatul dorit, trebuie să respecți următorii pași:

- curăță zarzavaturile: morcovii, ceapa, pătrunjelul, păstârnacul, țelina și ardeiul;
- pune carnea de pui la fier și adună spuma care se formează la suprafață;
- adaugă în oală legumele și piperul boabe;
- lasă la fiert preț de 45 de minute;
- oprește focul și strecoară supa;
- pune zeama în oală și lasă carnea și zarzavaturile la răcit;
- pune din nou oala pe foc și păstrează carnea și 2 morcovi (în loc de 4);
- într-un bol separat prepară dressing-ul;

- dă flacăra la minin și toarnă amestecul în ciorbă;
- amestecă în continuu cu o lingură de lemn.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si