Dulceata de afine. 3 retete delicioase pe care sa le incerci
Dulceata de afine. Pregătește-ți din timp bunătățile pentru iarnă. Cu aceste 3 rețete de dulceață de afine ai la borcan toată savoarea și aroma afinelor.
1 kg afine
1 kg zahar
Spalam afinele si le punem intr-un vas, impreuna cu zaharul. Le lasam cateva ore, cat sa isi lase zeama. Daca folositi afine de cultura va trebui sa le striviti usor, in prealabil acestea fiind ceva mai ferme decat cele de padure.
Punem dulceata la foc mic, adunand din cand in cand spuma care se formeaza.
Citeste si: Dulceață de nuci verzi. Cea mai bună și mai rapida rețetă
1 kg afine
600 ml apă
2 linguri zeamă de lămâie
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
1 praf de sare
îndulcitor stevia, după gust
Speli afinele, apoi le laşi la scurs şi le amesteci cu apa şi zeama de lămâie. Le pui pe foc şi laşi să fiarbă 10 minute, fără să acoperi vasul. Pui compoziţia în blender şi o pasezi până se omogenizează. Pui din nou gemul într-o cratiţă pe foc, adaugi îndulcitor, după gust şi laşi să fiarbă până când se îngroaşă gemul. După ce s-a răcit, îl pui în borcane sterilizate, pe care le înfiletezi şi le păstrezi la rece.
1 buc lamai
1 kg zmeura
500 gr zahar
25 gr gelfix
Citeste si: Cât timp se fierbe zacusca de vinete? Reţetă pentru 5 kg de legume
Speli bine zmeura si o pui la scurs. Jumatate din fructe le zdroesti, le pui intr-o cratita si le stropesti cu zeama de lamiae. Amesteci plicul de gelfix extra 2:1 cu zaharul si le pui peste zmeura zdrobita.
Adaugi fructele intregi si le lasi pe foc mic maximum 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba.
Cauta fructele care sunt complet albastre, fara nici o pata rosie. Alege fructele coapte, ferindu-te de cele moi, crapate sau patate. Daca le vei cumpara proaspete, insa in varianta ambalata, cauta recipientele care nu au urme de suc, lucru care ar insemna faptul ca fructele s-au crapat, respectiv deteriorat.
Ocoleste fructele care au fost udate de catre vanzator, apa le grabeste deteriorarea. De asemenea, nu cumpara fructele care dupa ce au fost culese au fost tinute la soare, acestea vor avea un gust diferit.