Consumatorii casnici care vor consuma peste 255 de kw vor beneficia de același preț de 1,3 lei, doar că diferit față de prevederile anterioare, atunci când s-a spus că cei care consumă peste 255 de kw vor plăti primii 255 la valoarea de 0,80 lei.

Ce prețuri vom plăti la energie

Citește și: VIDEO- Amenzi uriașe pentru furnizorii de energie pentru facturile emise cu întârziere

”Vom menţine preţul de 1 leu pentru IMM-uri şi noutatea care apare prin introducerea acestui mecanism şi modificările la Oug 119, vom asigura un preţ pentru marii consumatori, de 1,3 lei”, a spus premierul.

Citește și: VIDEO- BNR a majorat din nou dobânda-cheie pentru a "îmblânzi" inflația

Șeful Executivului a precizat că ”pentru consumatorii casnici, preţul va fi de 0,68 lei pentru cei care consumă până în 100 de kw şi 0,80 lei pentru cei care consumă între 100 şi 255 de kw."

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Cum se pregătesc românii de valul uriaș de scumpiri. „ Pot trăi cam 5 ani fără să mai cumpăr nimic”

Ce a declarat Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat vineri, după adoptarea ordonanţei pe energie în şedinţa de Guvern, că ”acest sistem va permite o stabilitate a preţurilor pe toată perioada de aplicare a acestui mecanism”.

”Sistemul este un sistem ingenios, trebuie să recunoaştem, este aplicat în Franţa un asemenea sistem, numai că acolo vorbim doar de energia nucleară care intră în această platformă aici vorbim de o platformă pentru o mai largă tehnologie.

Preţul de achiziţie al acestei energii este preţul de referinţă din ordonanţa 119, acel 450 de lei preţ la care statul nu percepe absolut nicio contribuţie la fondul de tranziţie energetică, un preţ care asigură dezvoltarea în continuare a companiilor, de noi capacităţi de producţie a energiei electrice”, a spus ministrul.

Citește și: Un bărbat din Iași primește o despăgubire de 10.000 de euro după ce i-a căzut o bucată de tavan în cap

Virgil Popescu a precizat că vor participa în acest sistem doar capacităţile puse în funcţiune înainte de adoptarea ordonanţei 27. 

Ministrul Energiei a mai menţionat că ”Eu cred că acest sistem va permite o stabilitate a preţurilor pe toată perioada de aplicare a acestui mecanism”.

Amenzi uriașe pentru furnizorii de energie pentru facturile emise cu întârziere

6 mari furnizori de energie au fost amendați de ANRE pentru că au emis cu întârziere facturile la energia electrică. ANRE a anunţat, că, în urma controalelor făcute la furnizorii de energie electrică au fost aplicate amenzi în valoare de 380.000 de lei.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: Ce reguli trebuie să respecte românii pentru ca statul să le achite facturile

Mii de persoane au reclamat, în ultimele luni, faptul că au primit cu întârziere facturile la energie electrică.  În urma verificărilor efectuate de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), s-a constatat că furnizorii nu şi-au respectat obligaţiile legale și au emis cu întârziere sau nu au emis deloc facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare. 

Citește și: VIDEO: Bani de la stat pentru plata facturilor. 4 milioane de români vor fi beneficiari


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si