Ciulamaua de ciuperci este una dintre cele mai simple rețete care poate fi servită la prânz, alături de o porție de mămăliguță caldă. Rețeta este foarte ușor de preparat, însă în mod sigur vă veți impresiona familia întreagă datorită gustului delicios.
Chiar dacă ne aflăm în postul Paștelui, asta nu ne împiedică cu absolut nimic să încercăm să preparăm rețete foarte gustoase de post. Dacă îți lipsește inspirația și nu mai știi ce să gătești, noi venim în ajutorul tău cu cea mai delicioasă rețetă de ciulama de ciuperci de post! Iată rețeta!
Ingrediente ciulama de ciuperci de post
1 kg ciuperci- nicoreți
1-2 cepe medii
3-4 căței de usturoi
2-3 linguri de făină
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
1 legătură de pătrunjel verde tocat
sare după gust
piper măcinat, după gust
boia de ardei dulce, după gust
Mod de preparare ciulama de ciuperci de post
Curățăm și spălăm bine ceapa, după care o tocăm mărunt. În uleiul încins, călim ceapa până ce se înmoaie și devine ca sticla, cca 3-4 min, fără să o rumenim.
Citeste si: Ciulamaua de ciuperci de post. Cum se prepară cea mai delicioasă mâncare de post
Ciupercile folosite au fost puse într-o sită, ca între timp să se dezghețe și să se scurgă apa.
Dacă folosim ciuperci proaspete, le curățăm de pieliță (ciupercile champignons), le spălăm bine cu apă și le punem la scurs, într-o sită.
Tăiem ciupercile fideluță (julien) sau cubulețe mai mari sau mai mici, după preferință, inclusiv codițele. Dacă bureții nu sunt prea mari, putem să-i lăsăm întregi.
Punem ciupercile peste ceapă, amestecăm bine și lăsăm să se călească împreună, în suc propriu, la foc mic, cca 10-15 minute, acoperite cu un capac.
Între timp punem făina într-o cană, turnăm treptat apă și amestecăm până ce îngroșeala devine ca o smântână mai subțire. Turnăm „îngroșeala” peste ciuperci, amestecăm bine și lăsăm să fiarbă până ce sosul se îngroașă, nu mai mult de 5 min.
Servim ciulamaua de ciuperci, cu mămăliguță caldă.
Poftă bună!
Citeste si: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta tradițională a bunicii
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.