Rețetă pentru un compot aromat si gustos, pe care să îl savurați alături de familie în toiul iernii. Totodată, compotul de gutui este ușor de preparat și foarte îndrăgit de cei mici.

Rețetă- Compot de gutui pentru iarnă 

Ingrediente:

  • 1 kilogram de gutui
  • 700 de ml de apă
  • 300 de grame de zahăr
  • zeama stoarsă de la un sfert de lămâie
  • jumătate de baton de vanilie/ scorțișoară/ cuișoare

Citeste si: Rețete de varză murată la borcan pentru iarnă: Secretul unui gust desăvârşit

Mod de preparare:

Mai intai, gutuile se spală bine și se curăță puful de pe coajă. Coaja se curăță, se scot cotoarele, iar gutuile se taie în felii mai groase. Curăță gutuile de părțile stricate, iar pe măsură ce le tai, pune feliile într-un bol cu apă, cât să le acopere, după care amestecată cu zeama de lămâie. În acest fel vei preveni înnegrirea feliilor cauzată de oxidare.

Adăugati apa într-o cratiță mare, împreună cu 300 de grame de zahăr. Se amestecă zahărul, pe măsură ce se încălzește apa. Se lasă să fiarbă compoziția și se îndepărtează spuma formată cu ajutorul unei spumiere. Se închide focul.

Feliile de gutui se adaugă în borcane spălate bine în prealabil, peste care se toarnă siropul fierbinte.

Se umplu borcanele până la baza acestora. Capacele borcanelor se strâng bine, asigurându-te că nu mai există bule de aer rămase.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Puneti borcanele într-o tavă de cuptor.

Compot de gutui pentru iarnă rețetă
Compot de gutui pentru iarnă rețetă

Citeste si: A venit toamna. Vezi care sunt secretele celei mai gustoase rețete de murături

Se încălzește cuptorul la 150 de grade Celsius, după care se adaugă tava cu borcanele închise în cuptor și se reduce temperatura la 100 de grade Celsius. Se lasă pentru o oră la cuptor, după care se închide căldura și se lasă să se răcească în cuptor.

Sau mai poți pune borcanele într-o tavă cu apă la cuptor, iar din momentul în care începe să fiarbă apa, se mai lasă încă 15 minute la cuptor. După ce se răcesesc complet borcanele, le poți pune în cămară, sau într-un loc în care este răcoare și întuneric.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si