Secretul gospodinelor. Cum alegi roșiile pentru bulion

Un secret de care trebuie să ții cont atunci când te apuci de pregătirea bulionului de casă este legat de roșii. Acestea nu trebuie să fie verzi, dar nici coapte foarte bine.

Cele mai potrivite roșii pentru bulionul realizat în casă sunt cele cărnoase, dar nu zemoase pentru a avea un produs delicios la final.

Un alt truc pe care trebuie neapărat să-l știi este că bulionul se pregătește numai din bucățile sănătoase.

Așadar, părțile putrezite, mucegăite sau alterate se taie cu ajutorul unui cuțit, în caz contrar bulionul va prinde mucegai.

Mașina de tocat roșii este cea mai bună pentru pregătirea bulionului de casă, asta după ce roșiile au fost tăiate în bucăți mari sau în două, în funcție de mărimea lor. Sucul lor se colectează într-un bol curat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

 Cum să prepari cel mai bun bulion din roșii. Secretul gospodinelor
Cum să prepari cel mai bun bulion din roșii. Secretul gospodinelor

Citeste si: Plăcintă cu mere, reţeta de vară: Cum se prepară?

O altă metodă pentru a mărunți roșiile este ca ele să fie fierte, după ce au fost tăiate în bucăți mari. Focul de la aragaz nu trebuie să fie mare, în timp ce roșiile pe țin în oală până când se înmoaie, apoi se strecoară printr-o sită curată.

Sucul de roșii obținut, indiferent de metoda aleasă, se pune la fiert până când scade cu două degete sau până nu se mai formează deloc spumă deasupra. Timpul de fierbere poate fi destul de mare, uneori chiar câteva ore bune.

Unele gospodine adaugă la finalul fierberii un mănunchi de frunze de țelină sau de busuioc, lucru care oferă o aromă deosebită produsului în sine.

Citeste si: Reţetă de ardei umpluţi de post: Nici nu îţi dai seama că nu au carne

Secretul gospodinelor. Cum se sterilizează borcanele cu bulion.

Bulionul de casă se adaugă în sticle care au fost spălate și sterilizate bine înainte. Asta înseamnă că au fost opărite cu apă fierbinte sau au fost ținute în cuptor, pe o tavă metalică. Ele se țin pe această suprafață până când se răcesc complet.

Pont: sticlele nu se umplu din prima până sus, ci se testează pentru a nu se sparge. În felul aceasta se toarnă numai două degete de bulion, apoi se pot umple. Înainte de a fi sigilate se adaugă deasupra o lingură de ulei de floarea soarelui.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Imediat după sigilare sticlele trebuie să stea la loc cald, acoperite cu prosoape. Pentru a verifica dacă bulionul de roșii va ține peste iarnă verificați dacă pulpa s-a separat și s-a depus în partea de jos a sticlei.

Acesta este semn bun. Dacă nu, bulionul s-ar putea să fermenteze.

Cand deschideti prima sticla de bulion, beti o cana rece alaturi de o felie de paine prajita, frecata cu usturoi si unsa cu untura. Aceasta gustare va tine raceala departe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si